Λαζανάς στον «Θέμα 104,6»: Μάσκα παντού -Έχω άγχος πώς θα βγάλουμε το χειμώνα
3 years, 4 months ago
6

Υπέρ της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους τάχθηκε ο παθολόγος λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΘΕΜΑ 104.6.

Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό πρέπει να γίνει με πειθώ και η μάσκα να εκληφθεί από τους πολίτες, ως ένα σύνεργο για την προστασία και όχι με μέτρα επιβολής. Τόνισε μάλιστα ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και γενικότερα. Για τη χρησιμότητα της μάσκας επισήμανε ότι χρειάζεται όχι μόνο λόγω του κορωνοϊού, αλλά και για να αποφύγουμε λοιμώξεις από άλλες εποχιακές γρίπες.

Δεν έκρυψε δε την ανησυχία του για το επόμενο διάστημα όσον αφορά στην πανδημία. «Έχω άγχος πώς θα βγάλουμε το χειμώνα», είπε. Για το Σύστημα Υγείας είπε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια και να δοθεί βάρος στα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και οι παλιές υποδομές και να διορθωθούν.

Αναφερόμενος στην αγωγή που λέγεται ότι έλαβε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, ο. Λαζανάς, είπε το φάρμακο που του χορηγήθηκε, όπως λένε οι θεράποντες ιατροί του, είναι ένα κοκτέιλ που προς το παρόν δεν έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας. Για το εμβόλιο, εξήγησε ότι λαμβάνονται αντισώματα, ενώ με την ειδική βιοτεχνολογία και έχουν μεγαλύτερη δραστικότητα.

Πηγή: protothema.gr