Λινού: Είμαστε σε κίνδυνο μεγάλης καταστροφής
3 years, 5 months ago
6

Για τον κίνδυνο μεγάλης καταστροφής με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, σημειώνοντας ότι «έπρεπε να είχαμε πάρει νωρίτερα σκληρά μέτρα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού δήλωσε συγκεκριμένα: «Νομίζω ότι αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής με τον κορονοϊό».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι η έλλειψη πληροφορίας. Όταν μιλάγαμε για τα περιοριστικά μέτρα δεν ξέραμε πόση είναι πραγματικά η διασπορά στη χώρα», σημείωσε.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού είπε επίσης: «Είμαστε με υποθέσεις και χωρίς πραγματική γνώση του πώς κινείται ο ιός στη χώρα».

«Υπάρχει μια συζήτηση ότι ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός» ανάφερε, αλλά «δεν είμαι σίγουρη με τις μελέτες ότι είναι τόσο λεπτομερείς» διευκρίνισε.

Μιλώντας για το νέο καθολικό lockdown, που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι στις 12 ο πρωθυπουργός, η κ. Λινού υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το lockdown και συγκεκριμένα με το εάν είναι ικανό να ανακόψει τη διασπορά του κορονοϊού, επεσήμανε ότι θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας και από τη δυνατότητα της πολιτείας να κάνει πολλά δωρεάν τεστ» υπογράμμισε.