Lockdown – Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα το λάβουν ολόκληρο και ποιοι αναλογικά
3 years, 4 months ago
6

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, που τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν, εντός Δεκεμβρίου, αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ, υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή. Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους είναι επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί και θα εφαρμοστεί.

Ποιοι εργαζόμενοι όμως θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ και ποιοι θα το λάβουν αναλογικά; Το ποσό της ειδικής αποζημίωσης, από τον μήνα Νοέμβριο, αυξάνεται σε 800 από 534 ευρώ τον μήνα. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται ήδη σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία του ποσού με βάση τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής και το υπόλοιπο ποσό θα το λάβουν από τους εργοδότες τους.

Αν για παράδειγμα ένας εργαζόμενος μπήκε σε αναστολή σύμβασης από τις 3 Νοεμβρίου, θα λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 746,76 ευρώ (28 ημέρες x26,67 ευρώ/ημέρα), ενώ για τις δύο πρώτες ημέρες που εργάστηκε θα πληρωθεί από τον εργοδότη.

Εργαζόμενος που μπαίνει σε αναστολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα λάβει το ποσό των 640,08 ευρώ (24 ημέρεςx 26,67 ευρώ) και οι εργοδότες θα πληρώσουν τις άλλες έξι ημέρες.

Αν μια επιχείρηση θέσει σε λιγότερες ημέρες σε αναστολή εργαζομένους – είναι στη διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών- οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που θα τεθεί σε αναστολή. Έτσι θα λάβουν αναλογικά το επίδομα, υπολογιζόμενο με 26,67 ευρώ την ημέρα. Για παράδειγμα, για 10 ημέρες θα εισπράξουν το ποσό των 266,70 ευρώ.

enikos.gr