Lockdown όπως το Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη από απόψε – Δραματικοί τόνοι από Κικίλια: «Η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτατα»
3 years, 5 months ago
6

«Κόκκινος συναγερμός» ηχεί στη Θεσσαλονίκη, με την επιδημία κορωνοϊού να σφυροκοπά τον πληθυσμό και να στέλνει δεκάδες σοβαρά ασθενείς στα νοσοκομεία. Η δυναμική της επιδημίας είναι μεγάλη –μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα– και η πίεση στο σύστημα υγείας, ιδίως στις Εντατικές, οδηγούν σε στοχευμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύουν την πιθανότητα του ολικού lockdown.

Ενδεικτική του συναγερμού ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας την πόλη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αυστηρά μέτρα, τα οποία θα είναι στη λογική του λοκντάουν του Μαρτίου θα ισχύσουν από απόψε. Θα προβλέπεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή 9 το βράδυ.

«Η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι κάποιοι διακινδύνευσαν και συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τις ζωές των πολλών. «Καταλαβαίνω» είπε ο υπουργός Υγείας, «το άγχος και την κόπωση, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα». 

«Η κυβέρνηση χτύπησε εγκαίρως καμπανάκια, όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά» ξεκαθάρισε.

protothema.gr