Μάσκα, νερό, κλιματισμός … Οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα κατά την περίοδο του κοροναϊού
3 years, 8 months ago
6

Ο ήλιος και η μάσκα δεν πάνε πάντα μαζί. Ενώ ο κοροναϊός εξακολουθεί να μαίνεται, αναμένεται υψηλή θερμοκρασία το Σάββατο 1 Αυγούστου. Σε αυτό το πλαίσιο, πώς να συνδυάσετε την προστασία από τον ιό Covid-19 και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες; 

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μείνετε ασφαλείς:

Ενυδατώνετε τακτικά (χωρίς να βρέξετε τη μάσκα σας)

Αυτή είναι (πάντα) η πρώτη σύσταση: όταν αντιμετωπίζετε την κορυφή της θερμότητας, είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε καλά, τόσο πίνοντας τακτικά, αλλά και διαβρέχοντας το σώμα, χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα για παράδειγμα. Αυτές οι συστάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για άτομα που κινδυνεύουν ή σε ορισμένες καταστάσεις, όπως όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους ή αθλητικές δραστηριότητες (που πρέπει να είναι περιορισμένες).

Φέτος, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη μια ιδιαιτερότητα: η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους και όταν η φυσική απόσταση δεν μπορεί να γίνει σεβαστή. Οι κανόνες αυτοί εξακολουθούν να ισχύουν κατά τη διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών με ιδιαίτερη προσοχή: «Ποτέ μην υγράνετε τη μάσκα, αν και αυτό μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση δροσιάς,  υπενθύμισε  τη Γενική Διεύθυνση Υγείας στις 30 Ιουλίου.  Εάν η η μάσκα είναι βρεγμένη, πρέπει να την αλλάξετε γιατί η αποτελεσματικότητά της δεν είναι πλέον εγγυημένη. “

Διατηρήστε τη διαμονή σας δροσερή (τηρώντας τις προφυλάξεις εξαερισμού)

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη έξω στις καλύτερες συνθήκες, οι αρχές μας υπενθυμίζουν επίσης τη σημασία της παραμονής στο εσωτερικό, όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει να κλείσετε τα παραθυρόφυλλα και τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αερίσετε τη διαμονή σας τη νύχτα.

Σε περιόδους εξάπλωσης ιών, πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον προφυλάξεις με τον εξοπλισμό εξαερισμού. Για τους αναπνευστήρες, η χρήση τους είναι δυνατή στο σπίτι, απουσία ασθενούς και μόνη της σε δωμάτιο έξω από το σπίτι. Από την άλλη πλευρά, συνιστάται να μην τα χρησιμοποιείτε σε συλλογικούς περιορισμένους χώρους. Για μηχανικό αερισμό (VMC) και κλιματισμό, συνιστάται η χρήση φίλτρων με καλή απόδοση, ο καθαρισμός τους τακτικά και η μείωση της ανακυκλοφορίας αέρα.

Μια έκθεση από τη  Δημόσια Υγεία της Γαλλίας  δίνει μερικές πρόσθετες εξηγήσεις. “Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τερματικών μονάδων (πηνία ανεμιστήρα) μπορεί να αυξήσει την απόσταση προβολής των σταγονιδίων που εκπέμπονται από το στοματοφάρυγγα,εξηγεί ο οργανισμός. Επομένως, ελλείψει βεβαιότητας σχετικά με την παρουσία φορέων του ιού SARS-CoV-2 στο δωμάτιο ή στο δωμάτιο που χρησιμοποιεί αυτόν τον τύπο συσκευής, το HCSP συνιστά τη χρήση μάσκας υφάσματος για το κοινό. “ Τέλος, εάν ένα άτομο με Covid-19 είναι παρόν στο κατάλυμα, θα πρέπει να απομονωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα δωμάτιο.

Διπλή επαγρύπνηση έναντι ευάλωτων ατόμων

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε άτομα υψηλού κινδύνου. Αυτό ισχύει για τους ηλικιωμένους, τα άτομα με χρόνια ασθένεια ή ακόμη και τις έγκυες γυναίκες.