Μαθητικό συλλαλητήριο: Ελεύθερος ο 14χρονος που συνελήφθη
3 years, 6 months ago
6

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μετά την απολογία του, ο οποίος κρατούνταν επί τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν, νωρίτερα σήμερα και οι οχτώ συλληφθέντες στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ τον 14χρονο που συνελήφθη στη συμβολή της Β.Σοφίας με τη Β. Όλγας, επισκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο δικηγόρος του. Λίγη ώρα αργότερα και ειδικότερα στις 12:55 η μητέρα του 14χρονου ανέβηκε στα κρατητήρια του 7ου ορόφου και είδε το παιδί της ενώ η μητέρα πραγματοποίησε επίσκεψη και στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του 14χρονου δεν ήταν απόφαση της Αστυνομίας, αλλά του Εισαγγελέα Ανηλίκων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως την Παρασκευή τον επισκέφτηκε δικηγόρος και το σαββατοκύριακο η μητέρα του.

Ο 14χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ενώ στα δικαστηρια έχουν συγκεντρωθεί μαθητές και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης.

«Παρών» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση και είπε «είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τον ανήλικο. Για τρεις μέρες δεν έχει επικοινωνήσει με τους γονείς του».