Με ανακυκλωμένα υλικά, αυτός ο νεαρός άνδρας δημιουργεί προθέσεις για ζώα με ειδικές ανάγκες
3 years, 5 months ago
6

Όταν έχετε ένα συγκεκριμένο ταλέντο, είναι σωστό να το διαθέσετε στους πιο αδύναμους και όσους το χρειάζονται περισσότερο. Στον κόσμο των ζώων, καθώς και μεταξύ των ανθρώπων, υπάρχει η τάση να αλληλοβοηθούνται, ως καθαρό σημάδι ευγένειας.

Είναι ηλεκτρολόγος, αλλά όλος ο ελεύθερος χρόνος του αφιερώνεται στη βελτίωση της ζωής των ζώων που το χρειάζονται.

 

Για τον Ahmed Manai, έναν νεαρό επαγγελματία ηλεκτρολόγο και ζωγράφο που ζει στην Τυνησία, η βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη είναι πολύ παρηγορητική. Μόλις 23 ετών, κατάφερε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κουταβιών και των γατιών που έχουν υποστεί καταστάσεις που τους εμποδίζουν να κινηθούν σωστά.

 

ΕΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ.

Είναι σύνηθες για εμάς να βλέπουμε μερικά ζώα να ζουν τη ζωή τους με σοβαρές δυσκολίες, αλλά μπροστά σε αυτό το καταστροφικό πανόραμα, ο Αχμέντ αποφάσισε να θέσει τη δημιουργικότητα και τις γνώσεις του στην υπηρεσία των γούνινων που το χρειάζονταν.

 

Ο πρώτος που έλαβε τη βοήθειά του ήταν ένα γατάκι με αναπηρία κατά τη γέννηση του, το οποίο τον εμπόδισε να μετακινήσει τα πίσω πόδια του. Το γατάκι ήρθε στην αγκαλιά του Αχμέντ, αφού ο θετός πατέρας του είδε σε αυτόν τον νεαρό άνδρα την ευκαιρία να βελτιώσει την κατάσταση διαβίωσης του μικρού γατιού του.

 

Μετά από μερικές ημέρες μελέτης της κατάστασης, ο νεαρός άνδρας κατάφερε να κατασκευάσει μια συγκεκριμένη κατασκευή με δύο τροχούς και άλλα ανακυκλωμένα υλικά, τα οποία επιτρέπουν στο αιλουροειδή να κινείται κανονικά.

 

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΞΗ «ΑΔΥΝΑΤΟ».

Αυτή η πρώτη πράξη βοήθειας κίνησε την καρδιά του Ahmed, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η ελπίδα είναι η βάση των καλύτερων πραγμάτων που μπορούν να μας έρθουν.

Για μένα, η επιστροφή της ελπίδας δίνει μια νέα ζωή – είπε ο Ahmed Manai.

Από τότε και στο εξής, η ευκαιρία να “δώσει νέες ζωές” ήταν κάτι που ο Ahmed είχε στα χέρια του, καθώς μετά από λίγες μέρες άρχισε να λαμβάνει αιτήματα από περισσότερους ανθρώπους που του ζητούσαν βοήθεια για τα γούνινα παιδιά τους για διαφορετικές ασθένειες.
Φυσικά, ο νεαρός άνδρας ήταν πάντα πολύ χαρούμενος που έκανε κάτι για αυτούς, οπότε κάθε νέα υπόθεση ήταν μια ευκαιρία για να εφαρμόσει τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Αν και δεν είναι επαγγελματίας υγείας, αλλά ένας άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει τα ζώα, αφού εξέτασε λεπτομερώς την ανεπάρκεια που υπέστη, άρχισε να κατασκευάζει με απλά στοιχεία, όπως πλαστικά δοχεία, χαλύβδινους σωλήνες, προθέσεις για κουτάβια, γατάκια και έναν πελαργό για τον οποίο έκανε ένα μικρό νάρθηκα, αυτό είναι η πιο εκπληκτική του περίπτωση.

Αλλά χωρίς αμφιβολία, το πιο όμορφο πράγμα αυτής της δράσης είναι ότι αφού ο νεαρός δημιουργήσει τις προθέσεις, τις δωρίζει στους γούνινους που χρειάζονται για να είναι εντελώς χαρούμενοι. Αυτές οι υπέροχες πράξεις έχουν αποκαλυφθεί στη σελίδα Instagram του Ahmed, όπου πολλοί άνθρωποι τον ευχαριστούν για αυτό που κάνει και τον παρακινούν να συνεχίσει με την όμορφη δουλειά του.

Η αλληλεγγύη αυτού του ανθρώπου αξίζει εκατοντάδες χειροκροτήματα, ελπίζουμε ότι θα έρχονται περισσότερα ζώα σε αυτόν και ότι μπορούν να βοηθηθούν με τον τρόπο που ελπίζουν.