Μεσολόγγι: Ο Μπάμπης είχε δανείσει €17.000 στον 51χρονο και θα του τα ζητούσε πίσω στο κυνήγι – «Είχα επιστρέψει τα χρήματα» είπε στους αστυνομικούς
6 months, 5 days ago
6

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου στο Μεσολόγγι συνεχίζονται, νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τη σχέση του αγνοούμενου με τον 51χρονο που τον είδε για τελευταία φορά στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ.

Ο 51χρονος, ο οποίος αρχικά κλήθηκε να δώσει πληροφορίες για την εξαφάνιση και στη συνέχεια συνελήφθη γιατί είχε πάνω του ένα μαχαίρι, είναι προσωπικός φίλος της οικογένειας και συνεργάτης.

Κρεοπώλης στο επάγγελμα είχε συναλλαγές με την οικογένεια του Μπάμπη που δραστηριοποιείται στην κτηνοτροφία ενώ κάποιες φορές τον συνόδευε στο κυνήγι.

Ο 31χρονος Μπάμπης:

mpampis__4_
mpampis__2_
mpampis__1_
mpampis
mpampis__3_

Πριν από λίγο καιρό, ο 51χρονος είχε ζητήσει από τον 31χρονο ένα δάνειο, ύψους 17 χιλιάδων ευρώ, για μια εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Ωστόσο, οι μήνες περνούσαν χωρίς ο 51χρονος να του επιστρέφει τα χρήματα. Όταν ο Μπάμπης ήρθε στην Ελλάδα για να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων με τους δικούς του, είχε αποφασίσει να ζητήσει πίσω τα δανεικά.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος, σχεδίαζε να του κάνει κουβέντα για τα χρήματα στο κυνήγι.

Τι ισχυρίζεται ο 51χρονος

Ο 51χρονος φέρεται να λέει ότι επέστρεψε τα χρήματα του δανείου, κάτι που οι φίλοι του αγνοούμενου διαψεύδουν κατηγορηματικά ισχυριζόμενοι πως συνέχιζε να του χρωστά το ποσό.

Παράλληλα, ο 51χρονος έχει αναφέρει στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ότι αφού παρέλαβε τον 31χρονο από το σπίτι του στη συνέχεια τον άφησε σε μια περιοχή κοντά στα παλαιά ΤΕΙ.

Απο εκεί, σύμφωνα με τον μάρτυρα, θα τον παραλάμβανε ένα άλλο άτομο και θα ξεκινούσαν για το κυνήγι. Ο ίδιος, όμως, δηλώνει πως ούτε είδε και γνωρίζει το συγκεκριμένο άτομο ούτε ο Μπάμπης του ανέφερε κάτι σχετικό.

Επίσης, από το περιβάλλον του 31χρονου προκύπτει πως για κυνήγι πήγαινε με τρία συγκεκριμένα άτομα.

Τι δείχνει το υλικό από κάμερες ασφαλείας

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο διακρίνεται ο 51χρονος να παίρνει με το αυτοκίνητό του τον Μπάμπη από το σπίτι του λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος αφότου άφησε τον Μπάμπη στα παλαιά ΤΕΙ, κατά δήλωσή του, στη συνέχεια φαίνεται σε κάμερα ασφαλείας να επιστρέφει στο σπίτι του μετά τις 9.30.

Αυτό που λείπει από το «παζλ» είναι το πού κατέβασε τον 31χρονο καθώς το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού του είναι «τυφλό».

Τέλος, ελάχιστες ώρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης του Μπάμπη από τη μητέρα του ο 51χρονος έφυγε από το Μεσολόγγι με κατεύθυνση το χωριό Κλέπα, στην Ορεινή Ναυπακτία.

Οι έμπειροι Αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου έχουν καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συλλέξουν σημαντικές μαρτυρίες για την υπόθεση αναζητώντας τι συνέβη στον 31χρονο.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα συνεχίζεται και οι Αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνιση του Μπάμπη.