Μετά τα σούπερ μάρκετ το «καλάθι του φτωχού»… επεκτείνεται σε φούρνους και κρεοπωλεία
1 year, 6 months ago
6

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το «καλάθι του φτωχού», το οποίο δεν θα ισχύει μόνο στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα κρεοπωλεία και τους φούρνους. Παράλληλα, να σημειωθεί πως όσοι δεν το εφαρμόζουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης συζητά με αρτοποιούς και κρεοπώλες για να μπούνε στο καλάθι έξτρα προϊόντα.

Η κυβέρνηση αντί να βρει πιο χρήσιμους τρόπους για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, για άλλη μια φορά ρίχνει τις πρωτοβουλίες και την ευθύνη στους ιδιώτες.

Εκτός από τα σούπερ μάρκετ, καλάθια με προϊόντα που θα έχουν -θεωρητικά πάντα- «συγκρατημένες» τιμές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλα καταστήματα, όπως αρτοποιεία και κρεοπωλεία.

Η πρωτοβουλία αφορά σε 50 προϊόντα που αγοράζουν στην πλειοψηφία τους οι καταναλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δράση δεν θα προβλέπεται από κάποια διάταξη και δεν θα προχωρήσει το κράτος σε σχετική νομοθέτηση.

Βαριές «καμπάνες» σε όσους δεν το εφαρμόζουν

Το «καλάθι του φτωχού» θα περιέχει πιθανότατα και το αλεύρι αλλά και τα όσπρια, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που έβαλε στο τραπέζι το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη λίστα με τις 50 κατηγορίες προϊόντων που θα περιέχει το «καλάθι του φτωχού» βγαίνουν τα εμφιαλωμένα νερά και τα αναψυκτικά και τη θέση τους παίρνουν τα όσπρια και το αλεύρι.

Μέσα στα όρια του καλαθιού που θα είναι αναρτημένο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ και στην εφαρμογή e-καταναλωτής, οι αυξήσεις θα είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και μηδενικές.

pronews.gr