Μεταμοσχεύσεις: Οι αντιδράσεις για τις αιχμές Κούγια κατά Ηλιάδη περί εμπόριο οργάνων
1 year, 10 days ago
6

Tι λένε γονείς που έχουν δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους με τον θάνατο των παιδιών τους.

Πλήρη στήριξη στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, παρείχε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ μια μητέρα που δώρισε τα όργανα του παιδιού της, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε εξοργισμένη, από τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια ο οποίος άφησε υπόνοιες για εμπόριο οργάνων στη δίκη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Καλασούντα – Σπαή έχασε τον 13χρονο γιό της, όταν κάνοντας ποδήλατο παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Εντατικολόγος τότε ήταν ο Ανδρέας Ηλιάδης. Ο Γιάννης δώρισε ζωή σε 6 συνανρθώπους του. Η μητέρα του εξοργισμένη από όσα ακούγονται σε βάρος του, στηρίζει τον εντατικολόγο από την Πάτρα.

«Εάν αυτά τα πράγματα αναπαραχθούν φανταστείτε τι ζημιά μπορεί να γίνει στον λήπτη που περιμένει στην λίστα αναμονής;» διερωτάται η μητέρα, που θυμάται πως ο Ηλιάδης είχε προσεγγίσει το θέμα της δωρεάς οργάνων: «Δεν θα ξεχάσω πόσο καταβεβλημένος ήταν ο Ανδρέας. ”Θέλετε τα όργανα του παιδιού” τον ρώτησα, έσκυψε το κεφάλι, κλαίγοντας είπε ”ναι”, ε του λέω ”πάρτα όλα να σωθουν και άλλα παιδιά”».

Μετά τους υπαινιγμούς Κούγια σε βάρος του Ανδρέα Ηλιάδη σχετικά με την διαχείριση των μοσχευμάτων, στη δίκη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, ο εντατικολόγος συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ξεκαθάρισε ότι οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα γίνονται με ασφάλεια και διαφάνεια, με τον υπουργό να διαμηνύει ότι θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης, έτσι ώστε αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν τον θεσμό της δωρεάς οργάνων, τότε το υπουργείο θα πράξει αυτοβούλως κατά του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου.