Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακίνητα πολλών εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε στο πρώτο του «Πόθεν Έσχες
11 months, 15 days ago
6

Δεν πρόλαβε καλά καλά να «ζεστάνει» την καρέκλα του στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου μετά από πρόταση του Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και ο γνωστός τραγουδοποιός Μιχάλης Χατζηγιάννης αναγκάστηκε για πρώτη φορά να καταβάλλει δημόσια δήλωση περιουσιακών στοιχείων, με τα ποσά για τις αγορές ακινήτων να «ζαλίζουν».

Σύμφωνα με το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε ο λαοφιλής τραγουδιστής στης 28 Απριλίου φαίνεται να έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για τις αγορές ακινήτων σε ΑθήναΠάρο και Κύπρο.

Συγκεκριμένα φαίνεται ιδιοκτήτης με πλήρη κυριότητα διαμερίσματος 117.75τ.μ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι των 360χιλ ευρώ.

Επίσης διαθέτει μονοκατοικία στην Γλυφάδα 492,26 τ.μ την οποία απόκτησε το 2006. Η αξίας της μονοκατοικίας κατά την απόκτηση της άγγιξε τα 536,811,50 ευρώ και σήμερα φτάνει τα 900.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί και η μονοκατοικία του υφυπουργού πολιτισμού της Κύπρου στην Πάρο την οποία απέκτησε το 2011. Η βίλα χτίστηκε σύμφωνα με το δικό του γούστο είναι 775,67 τ.μ και στίχησε 1.150.000ευρώ.

Το 2005 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αγόρασε στην Αγλατζία Λευκωσίας ένα σπίτι και το οικόπεδο το οποίο του στοίχισε 125χιλ ευρώ.

Στην ίδια περιοχή έχει αποκτήσει από το 2010 ένα ακόμα διαμέρισμα το οποίο ανήκει σε πολυκατοικία που έχει χτιστεί από την οικογένεια του.

Στην Κύπρο ο τραγουδιστής έχει επενδύσει και σε χωράφια. Στην περιοχή Παραλίμνι στην Αμμόχωστο διαθέτει από το 2011 χωράφι που του στοίχησε 120.χιλ ευρώ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το 2010 προχώρησε στην αγορά τριών χωραφιών τα οποία άγγιξαν συνολικά τα 284,299 ευρώ.

Στο «Πόθεν Έσχες» του ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δήλωσε και το αυτοκίνητο του ένα τύπου SUV 3200 κυβικών που του στοίχιζε 20χιλ ευρώ.

Επίσης εμφανίζεται μέτοχος και σε τουλάχιστον έξι εταιρίες διαχείρισης ακινήτωνενοικιάσεων και καλλιτεχνικών υπηρεσιών.

Ο υφυπουργός του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου διαθέτει επίσης 5 τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Κύπρο με το συνολικό ποσό που δήλωσε να φτάνει τα 425χιλ ευρώ.

Η περιπέτεια με την εφορία

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από το 2017 που ο γνωστός τραγουδιστής δικαιώθηκε μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα όταν το 2014 το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου τον κατηγόρησε για “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο είχε εντοπίσει μεγάλα εμβάσματα του τραγουδιστή ύψους 5.3 εκατ. στην Κύπρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και να του επιβληθεί πρόστιμο. Παρόλα αυτά όμως κρίθηκε αθώος από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το 2017, το Συμβούλιο των Εφετών τον απάλλαξε και από την κατηγορία για… ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στη συνέχεια απαλλάχθηκε και από τα διοικητικά δικαστήρια για το πρόστιμο των 3,5 εκατομμυρίων.

Το δημόσιο από την πλευρά του κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ανευρεθούν οι αποφάσεις, αλλά η απόφαση ήταν υπέρ του Μιχάλη Χατζηγιάννη με αποτέλεσμα να δεχτεί πως τα εμβάσματα που είχε εισπράξει στο παρελθόν είχαν φορολογηθεί.