Μήνυμα Σακελλαροπούλου στην Τουρκία: Ο,τι χρειαστεί να κάνει ένας Πρόεδρος θα το κάνει ανεξαρτήτως φύλου
3 years, 5 months ago
6

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η πρώτη γυναίκα στο συγκεκριμένο αξίωμα, το ύψιστο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Απαντώντας σε ερώτηση της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, είπε σχετικά:

“Δεν αισθάνομαι διαφορετικά”, για να συνεχίσει, “οι γυναίκες έχουμε την ενσυναίσθηση, έχουμε έναν άλλο τρόπο να διαχειριζόμαστε τον λόγο” είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: “Μπορούμε να περνάμε μηνύματα με διαφορετικό τρόπο“.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε και σε όα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο και την ένταση που έχει προκύψει με την Τουρκία.

“Οτιδήποτε χρειαστεί να κάνει και να πει ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτό μπορεί να γίνει, δεν συνδέεται καθόλου με το φύλο” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

“Από εκεί και πέρα εγώ είχα αντιληφθεί ότι έγινε μάλλον πολύ θετικά δεκτή η πρόταση σε μια γυναίκα να είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας, σε μένα συγκεκριμένα.” Και συμπλήρωσε ότι “όπως θα δείτε και στην Ευρώπη θεωρήθηκε ότι είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο η Ελλάδα στα θέματα ισότητας κάνει βήματα”.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να προκαλέσει την Τουρκία, ενώ ανέφερε ότι “οι λαοί δεν ευημερούν μέσα στην ένταση αλλά στη σταθερότητα και στην ηρεμία”.

Αναφερόμενη στις προσωπικές σχέσεις ακόμα και μεταξύ ηγετών, και εάν αυτές παίζουν ρόλο, σημείωσε:

“Ναι, οι προσωπικές σχέσεις απ’ ότι έχω αντιληφθεί παίζουν ρόλο και φυσικά ο καθένας με την προσωπικότητά του και με την ενσυναίσθηση που μπορεί να διαθέτει, με τους χειρισμούς που μπορεί να κάνει. Μπορεί να παίξει ρόλο”.

Η κυρία Σακελλαροπούλου μίλησε, ακόμη, για τη διαδρομή της και την μη πολιτική προέλευσή της, την οπτική που έχει επάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα, τη νέα γενιά, στην οποία ανήκει η κόρη της, αλλά και για την πρόθεσή της να έχει μία ενισχυμένη δημόσια παρουσία.