Μηταράκης: Νέες ταυτότητες στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας από Σεπτέμβριο!!! Αστυνομικοί με κάμερες σώματος…(video)
10 months, 11 days ago
6

Η τροχαία στους δρόμους με tablets σε πλήρη διασύνδεση…

 

Τις προτεραιότητες και τους στόχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιέγραψε στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό ότι η Τροχαία θα ενισχυθεί με προσωπικό ώστε -όπως είπε- να βγει στους δρόμους με tablets σε πλήρη διασύνδεση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καταλογισμού προστίμων σε περιπτώσεις παραβάσεων που θα μεταβιβάζονται απευθείας στο taxis.

«Βασικός κανόνας είναι το ένστολο προσωπικό να επεμβαίνει άμεσα σε κάθε παράβαση, ανεξαρτήτως υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί», είπε ο Νότης Μηταράκης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τον Σεπτέμβριο προχωρά η έκδοση νέων ταυτοτήτων σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα προχωρήσει επιπρόσθετα και η έκδοση νέων διαβατηρίων.

«Σχεδιάζουμε να φέρουμε την Αστυνομία στο κινητό του πολίτη, με την εφαρμογή του MyELAS, με πρόσβαση σε εφαρμογή αιτήσεων και ηλεκτρονικών ραντεβού για κάθε υπηρεσία που τον αφορά», είπε και προανήγγειλε την αναμόρφωση του υπάρχοντος σχεδιασμού για τη λεγόμενη Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Έστειλε παράλληλα αυστηρό μήνυμα προς τα στελέχη της ΕΛΑΣ σεβασμού των πολιτών, ενώ διαμήνυσε ότι κρούσματα βίας σε βάρος αστυνομικών δεν θα γίνονται ανεκτά. Επιπλέον δήλωσε, ότι θα χρησιμοποιούνται κάμερες σώματος και οχημάτων για την πιστοποίηση παραβατικών συμπεριφορών.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)

el.gr