Μητσοτάκης για Μέσα Μεταφοράς: «Μελέτες λένε ότι δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού»
3 years, 7 months ago
6

Στην κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. “Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παππάς πατέρας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε έναν ΟΑΣΘ διαλυμένο. Προσθέσαμε λεωφορεία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, και προφανώς διαγωνισμούς που είχαν απορριφθεί ως παράνομοι από τις αρμόδιες αρχές δεν φαντάζομαι να θέλατε να τους αποδεχθούμε και να παρανομήσουμε” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Από εκεί και πέρα υπάρχουν ουκ ολίγες μελέτες που λένε ότι τα ΜΜΜ δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού” τόνισε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε έρευνα από τη Γαλλία, που λέει ότι μόνο το 1,2% των covid clusters συνδέονται με ΜΜΜ.

“Δεν λέμε ότι μας ικανοποιεί η εικόνα και δεν μας ικανοποιεί όχι μόνο λόγω κορονοϊού” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι προχωρούν και οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: “Εάν το έργο σας στα ΜΜΜ ήταν τόσο πετυχημένο θα το αναδεικνύατε. Σε κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ούτε μια παράγραφος, ούτε μια πρόταση για τα ΜΜΜ και για τις Εντατικές. Δεν είχατε τίποτα να πείτε γιατί δεν κάνατε τίποτα” είπε ο πρωθυπουργός.