Μητσοτάκης: Τέσσερα μέτρα για την αστυνομική βία – Κατήγγειλε Τσίπρα για «υγειονομικό σαμποτάζ»
3 years, 1 month ago
6

Το πακέτο μέτρων για την αστυνομική βία, αλλά και η πρωθυπουργική συγγνώμη για όλα τα σχετικά περιστατικά , τωρινά και προηγούμενα, όπως και η κατηγορία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δημιουργήσε ένα νέο κίνημα «πλατείας αγανακτισμένων» κυριάρχησαν στη Βουλή, στη συζήτηση της ερώτησης Τσίπρα ,ο οποίος επιχείρησε να προσάψει στην κυβέρνηση καλλιέργεια κλίματος διχασμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα μέτρα που είχε προαναγγείλει – με έμφαση στην τοποθέτηση κάμερας στα κράνη των αστυνομικών, αλλά και στα ψυχομετρικά τεστ, όπως και στον ορισμό βοηθού συνηγόρου του πολίτη για την αστυνομική βία, αλλά και την αναβάθμιση των σπουδών στις αστυνομικές Σχολές.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την θέση του περί προσπάθειας δημιουργίας ενός νέου «κινήματος αγανακτισμένων» από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα – τον οποίον παράλληλα κατηγόρησε για «υγειονομικό σαμποτάζ», λόγω της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στις πορείες διαμαρτυρίας τις οποίες «αγκαλιάζει» – όπως είπε – η αξιωματική αντιπολίτευση. Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του αναφέρει το παράδειγμα ενός άλλου ευρωπαϊκού κόμματος από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να καλύπτει πορείες διαμαρτυρίας

εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας ότι αυτό το κάνουν μόνον «κόμματα του περιθωρίου».

Η κατηγορία περί «νεοαγανακτισμένων»

«Θα σας προσάψω ότι επιχειρείτε να μετατρέψετε σε αντικυβερνητικό επιχείρημα την κούραση των πολιτών. Θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά νεοαγανακτισμένους. Να ψαρέψετε τα ίδια συνθήματα που σε μια άλλη συγκυρία σας έφεραν στην εξουσία. Χούντες, πληρωμένα ΜΜΕ, κράτος αυταρχισμού, επιστροφή στη δεκαετία του ’50. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να βάλει ταμπέλες.

Για να περιγράψεις μια κατάσταση πρέπει να την κατανοήσεις. Το πρόβλημα είναι άλλο: αφού η αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε να εκφράσει ουσιαστική πρόταση επιλέγει τη δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης. Αυτό δεν θα σας κάνει καλό. Σίγουρα δεν κάνει καλό στη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη των πρόσφατων επεισοδίων στην κυβέρνηση με την κατηγορία ότι και επιδιώκει την ένταση και την ενορχηστρώνει, προκειμένου να κρύψει την πλήρη αποτυχία των πολιτικών της. «Είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να «διαβάσει» σωστά την οργή της κοινωνίας» και να «ζητήσει μια συγγνώμη».

Η διαχρονική συγγνώμη

«Έχω μια ευθύνη ως πρωθυπουργός της χώρας, γιατί η χώρα έχει συνέχεια και το κράτος έχει συνέχεια, να ζητήσω συγνώμη, από όλους όσοι πληγώθηκαν από κρούσματα αστυνομικής βίας κατά το παρελθόν και επί δικών μας ημερών και επί δικών σας ημερών, κύριε Τσίπρα. Και από τους συνταξιούχους που ψεκάσατε, εγώ θα ζητήσω συγνώμη και για τα περιστατικά αστυνομική βίας που προηγήθηκαν της δική σας διακυβέρνησης, εγώ θα ζητήσω συγγνώμη»,απάντησε χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Κύριε Μητσοτάκη, την οργή των νοικοκυραίων να φοβάστε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι «ακόμη και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές αρχίζουν και αγανακτούν με τα τελευταία γεγονότα, να νιώθουν ανασφάλεια, για το τώρα και την επόμενη μέρα της πανδημίας».

protothema.gr