Μόσιαλος : Στις αρχές του 2021 το εμβόλιο στην Ελλάδα – Υπάρχει φως στο τούνελ
3 years, 4 months ago
6

Αισιόδοξος για την έλευση του εμβολίου για τον κοροναϊό στην Ελλάδα, στις αρχές του 2021 εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Το αργότερο αρχές 2021 θα έχουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής πολιτικής της υγείας LSE.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε σχετικά με τα εμβόλια κοροναϊού  με βάση αυτά που είπε η Pfizer, έχουμε μια σημαντική ανακάλυψη και σύμφωνα με τον ίδιο μέσα στον 2020 ή αρχές του 2021 το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα ενώ σημείωσε πως με το εμβόλιο υπάρχει φως στο τούνελ.

Ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε πως η ΕΕ έχει εξασφαλίσει 300 εκατ. δόσεις δηλαδή για 150 εκατ. ανθρώπους γιατί χρειάζονται 2 δόσεις για τον καθένα.

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Προτεραιότητα όπως είπε θα είναι οι ευπαθείς ομάδες, το υγειονομικό προσωπικά και σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να είναι και οι καθηγητές-δάσκαλοι.

Μεταξύ άλλων είπε πως δεν έχει ξεφύγει στην Ελλάδα ο ιός αλλά σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και ο κύριος λόγος είναι ο τρόπος που μεταδίδεται και ειδικότερα μέσω ασυμπτωματικών  ασθενών. Γι αυτό όπως εξήγησε πρέπει να εφαρμόζονται ευλαβικά τα μέτρα.

Παράλληλα, ο καθηγητής επεσήμανε πως θα μπορούσαμε να ξέρουμε την εξέλιξη της πανδημίας με τυχαίες δειγματοληψίες στον πληθυσμό και πως δεν υπήρχε η κατάλληλη πληροφόρηση για να πάρουμε μέτρα νωρίτερα.

Σχετικά με το lockdown υπογράμμισε πως η παράταση του θα εξαρτηθεί από την πίεση των νοσοκομείων.

in.gr