Μύδροι Παπαχελά κατά της υποκρισίας των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα
3 years, 7 months ago
6

Πρωτοσέλιδο μήνυμα – φωτιά στην Καθημερινή για την απαράδεκτη έκθεση του State Department αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις.

Οργισμένη και ξεκάθαρη η αντίδραση του Αλέξη Παπαχελά μέσω του κυρίου άρθρο σήμερα στην Καθημερινή. Μιλάμε για το χτύπημα κάτω από τη ζώνη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αίφνης δήλωσε «αδυναμία» να προσκομίσει πλήρη κατάλογο με επιβεβαιωμένες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, από την 1η Ιανουαρίου 2017, γιατί – όπως αναφέρει έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ– η Ελλάδα και οι ΗΠΑ δεν μοιράζονται την ίδια άποψη ως προς το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου!

Η απάντηση του Αλέξη Παπαχελά δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Γράφει συγκεκριμένο στο άρθρο του με τίτλο «Ατόπημα»:

Το κογκρέσο ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μία έκθεση για τις παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία. Οι αρμόδιοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να εκφέρουν γνώμη, καλύπτοντας την τουρκική επιθετικότητα.Αν η πολυδιαφημισμένη στρατηγική σχέση έχει νόημα, θα πρέπει να βασίζεται σε απτά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Η έκθεση αυτή συνιστά μείζον ατόπημα από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

neewsbreak.gr