Μύκονος: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Πακιστανών και Ινδών πίσω από το φονικό
11 days ago
6

Έξω από συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, στα οποία διαμένουν αλλοδαποί που εργάζονται σε γνωστές επιχειρήσεις εστίασης του νησιού, έγινε η φονική συμπλοκή το βράδυ της Παρασκευής με θύμα έναν Πακιστανό μετανάστη.

Η συμπλοκή, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο protothema.gr, αφορούσε σε περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 9 Μαΐου όταν και προκλήθηκε καυγάς για άγνωστο λόγο μεταξύ δύο Ινδών που διέμεναν στο συγκρότημα κι ενός Πακιστανού ο οποίος έμενε σε άλλη περιοχή της Μυκόνου. Οι τρεις άνδρες λογομάχησαν χωρίς όμως να συμβεί κάτι παραπάνω εκείνη στιγμή. Την Παρασκευή όμως ο Πακιστανός επέστρεψε στο συγκρότημα με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μαζί με 15 ομοεθνείς του αναζητώντας τους δυο Ινδούς, οι οποίοι όμως έλειπαν από το δωμάτιό τους.

«Οι 15 Πακιστανοί ήταν σε κατάσταση μέθης κι εγώ προσπάθησα να τους απομακρύνω» αναφέρει στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος εργάζεται στα εν λόγω ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Ενώ λοιπόν προσπαθούσα να τους ηρεμήσω, εκείνοι άρχισαν να πετάνε πέτρες και να βρίζουν με αποτέλεσμα να βγουν από τα δωμάτια τους και οι υπόλοιποι διαμένοντες, όλοι τους Πακιστανοί, στο σύνολο περίπου 70-80 άτομα» προσθέτει. Και συνεχίζει: «Τότε συνέχισα να προσπαθώ να τους ηρεμήσω και να τους διώξω όμως οι 15 Πακιστανοί που είχαν έρθει για να βρουν τους δυο Ινδούς αγρίεψαν περισσότερο και άρχισαν να επιτίθενται κατά των ομοεθνών τους που έμεναν στα καταλύματα.

Ένας εκ των 15 Πακιστανών έβγαλε μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν άλλο Πακιστανό με τον οποίο ήρθαν σε διένεξη όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει και να τον αφοπλίσει. Ακολούθησε πάλη και κάποια στιγμή ο αμυνόμενος πήρε το μαχαίρι από τον επιτιθέμενο και του το κάρφωσε κοντά στην καρδιά με αποτέλεσμα να σωριαστεί αιμόφυρτος στο έδαφος».

Αμέσως, δύο άλλοι Πακιστανοί από την παρέα των 15 έβαλαν τον τραυματία σε ένα μηχανάκι και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο Πακιστανός που μαχαίρωσε βρισκόμενος σε άμυνα τον ομοεθνή του, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχει βρει καταφύγιο σε περιοχή του νησιού και αναζητείται από την αστυνομία. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι Πακιστανοί που δέχτηκαν επίθεση διαμένουν νόμιμα στο συγκρότημα κατοικιών και μέχρι πρότινος δεν είχαν δώσει δικαιώματα.