Μυρτώ Αλικάκη: Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της παρενόχλησης
3 years, 5 months ago
6

Μυρτώ Αλικάκη βρέθηκε καλεσμένη του φίλου, συναδέλφου και συμπρωταγωνιστή της στα αξέχαστα «Υπέροχα πλάσματα» Γιώργου Πυρπασόπουλου, για να μιλήσει για όλα εκείνα που απασχολούν μια γυναίκα σήμερα.

Απαντώντας στην ερώτησή του «γιατί δεν βρήκε ανταπόκριση το κίνημα “Me too” στην  Ελλάδα, η ηθοποιός μίλησε για το τι η ίδια θεωρεί σ3ξουαλική παρενόχληση και πως αυτό έχει «διαστραφεί» μέσα από την αμερικανική οπτική γωνία.

«Θεωρώ τη σ3ξουαλική παρενόχληση, προφανώς, κάτι εγκληματικό, αλλά το θέμα είναι τι είναι σ3ξουαλική παρενόχληση; Έχω ένα θέμα με αυτήν την αμερικάνικη τάση, που τα πάντα μπορούν να σε οδηγήσουν στο δικαστήριο. Για εμένα σ3ξουαλική παρενόχληση είναι να σου ζητήσει ένας άνθρωπος με αντάλλαγμα μια επαγγελματική θέση, να βρεθείς σ3ξουαλικά μαζί του και αν εσύ του αρνηθείς να χάσεις τη θέση σου ή να πέσεις σε δυσμένεια. Αυτό το θεωρώ εγκληματικό και δεν το συζητάω».

Και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα, αν δεν διακυβεύεται το επαγγελματικό κομμάτι και μιλάμε για ένα επιθετικό φλερτ, θεωρώ πως είναι μέρος της ζωής. Όπως ένας άνδρας μπορεί να αντεπιτεθεί με το φλερτ του, μπορώ να αντεπιτεθώ κι εγώ χωρίς να το δεχθώ. Δεν θεωρώ ότι το φλερτ πρέπει να πεθάνει. Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σ3ξουαλικής παρενόχλησης. Δε μπορεί οι γυναίκες να διαμαρτύρονται πως οι άντρες είναι ευνουχισμένοι και με το που σε κοιτάει ένας άνδρας να νιώθεις απειλή. Δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο».

Για να συμπληρώσει: «Υποθέτω ότι τα πράγματα είναι ακραία αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να γίνουν ακραία για να βρουν μια ισορροπία. Και ως έτσι το καταλαβαίνω απόλυτα… Όλα πρέπει να πάνε στο άλλο άκρο για να βρεθεί η ισορροπία, αλλά νομίζω ότι ο καθένας μέσα του να προσπαθεί να βλέπει τα πράγματα στα αλήθεια».