Νέα μέτρα: Τι ισχύει για την τηλεργασία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα
2 years, 2 months ago
6

Βγήκε νωρίτερα η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, στην οποία περιγράφονται όλα αναλυτικά. Ανάμεσά τους και το τι προβλέπεται για την τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Πέμπτη (30/12), στις 6.00 το πρωί, για την τηλεργασία προβλέπονται τα εξής:

Δημόσιες Υπηρεσίες

Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία, καθορίζεται σε ποσοστό έως 50%, βάσει πλάνου εργασιών κάθε υπηρεσίας, για την κατάρτιση του οποίου λαμβάνονται υπόψη η φύση των καθηκόντων των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι ανάγκες κάθε υπηρεσίας.

Ιδιωτικές Επιχειρήσεις

Θα πρέπει να λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό ενώ θα πρέπει να προστατεύονται οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, με παροχή τηλεργασίας ή παροχή εργασίας σε χώρο εκτός επαφής με το κοινό, όπου είναι εφικτό.

Το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με απόφαση του εκάστοτε εργοδότη και μέχρι ποσοστού 50%. Η προσέλευση των εργαζομένων γίνεται σταδιακά, σύμφωνα με τις εργασιακές ανάγκες και τις οδηγίας του εκάστοτε εργοδότη.