Νέα σύλληψη για τον βιασμό της 12χρονης: Χειροπέδες σε 34χρονο – Αναμένονται κι άλλα εντάλματα
1 year, 6 months ago
6

Σε ακόμα μία σύλληψη, αυτή τη φορά ενός 34χρονου, προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος ήταν ανάμεσα στα άτομα που βίασαν την ανήλικη. Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν καθώς είχε συνομιλίες σε πλατφόρμα ανώνυμων περιηγήσεων και γνωριμιών.

Είναι κάτοικος Αττικής και εργάζεται στην επιχείρηση του πατέρα του. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα.

 

 

Ο 34χρονος συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος προερχόμενος από Γερμανία, όπου είχε κάνει επαγγελματικό ταξίδι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, για τις ανάγκες της επιχείρησης που διατηρεί με τον πατέρα του.

Ο ίδιος είπε ότι συναντήθηκε με τη 12χρονη, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν παραπέρα καθώς διαπίστωσε ότι δεν είναι 16 ετών, όπως αναφερόταν στην πλατφόρμα.

Ωστόσο η 12χρονη τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον αναγνώρισε ως έναν από τους βιαστές της στα ραντεβού που της έκλεινε ο Ηλίας Μίχος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 16-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 34χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 34χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ 39χρονος – Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς

Αυτοβούλως εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα στην Ασφάλεια Αττικής 39χρονος ο οποίος δήλωσε πως είναι ένα από τα 213 πρόσωπα που συνομιλούσαν με τη 12χρονη στην εφαρμογή ανώνυμων γνωριμιών και περιηγήσεων.

Ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε ότι στην αρχή πίστευε πως συνομιλούσε με μία 16χρονη, πλην όμως και  κάνοντας συγκεκριμένες ερωτήσεις, διαπίστωσε ότι είναι μικρότερη με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και να σβήσει το προφίλ της από το κινητό του.

Παρέδωσε το κινητό του για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει τόσο την τύχη του ιδίου όσο και των άλλων δύο που εμφανίστηκαν την Παρασκευή επίσης αυτοβούλως, υποστηρίζοντας ότι κι αυτοί απλώς μίλησαν σε διαδικτυακή εφαρμογή με την ανήλικη.

Σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά» που συνελήφθη

Ο 34χρονος είναι το τρίτο άτομο που συλλαμβάνεται για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης τις τελευταίες 48 ώρες. Το Σάββατο  συνελήφθη ένας 36χρονος, ο οποίος φέρεται να βίασε τη 12χρονη τουλάχιστον δύο φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη κατάθεση που είχε δώσει η ανήλικη ήταν ένα απο τα άτομα που περιέγραψε.

 

 

Ο 36χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε φέρεται να είχε συνομιλίες τόσο με τον βιαστή και μαστροπό της ανήλικης, Ηλία Μίχο, όσο και με τη 12χρονη μέσω της πλατφόρμας στην οποία ο 53χρονος είχε δημιουργήσει προφίλ για την ανήλικη.

Πρόκειται για διοικητικό υπάλληλο του νοσοκομείου Μεταξά. Με εντολή ωστόσο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή του.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: “Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 15-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής, συνελήφθη ένας 33χρονος Έλληνας, που κατηγορείται ότι βίασε την 12χρονη. Το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της 14-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι  αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον 2 φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής”.

Επίσης όπως αναφέρεται σε άλλη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 14-10-2022, προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή.

Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος δεν είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που είχε κατονομάσει η 12χρονη. Ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά μέσα από τις επαφές που είχε με την ανήλικη, τόσο μέσω του κινητού της τηλεφώνου όσο και μέσω από τη διαδικτυακή εφαρμογή ανώνυμων γνωριμιών όπου ο μαστροπός της ανήλικης Ηλίας Μίχος είχε δημιουργήσει προφίλ με ψεύτικα στοιχεία αναγράφοντας ότι η κάτοχος του προφίλ είναι 16 ετών. Σε ότι αφορά τους άλλους δύο που εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην Ασφάλεια πρόκειται για έναν ομογενή από το Καζακστάν, ηλικίας 35 ετών, και έναν Ελληνα γεννημένο στην Αθήνα, 36 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις αν όχι τις επόμενες ώρες, σίγουρα τις επόμενες ημέρες με τις συλλήψεις και άλλων βιαστών.