Νεκρός από πυροβολισμούς στη Νέα Ιωνία: Το παρασκήνιο της δολοφονίας
1 year, 1 month ago
6

Οι κακοποιοί που σκότωσαν τον 39χρονο στη Νέα Ιωνία είχαν συναντηθεί για να λύσουν τις διαφορές τους σχετικά με την προστασία νυχτερινών κέντρων στη Ζάκυνθο.

Οι διαφορές που προέκυψαν πέρυσι το καλοκαίρι, για την προστασία νυχτερινών κέντρων της Ζακύνθου, φαίνεται πως αποτελούν την αιτία για την αιματηρή συμπλοκή Αλβανών κακοποιών στη Νέα Ιωνία, η οποία κατέληξε στη δολοφονία ενός θαμώνα της καφετέριας στην οδό Κασταμονής.

Οι δύο ομάδες των Αλβανών κακοποιών που συναντήθηκαν στη συγκεκριμένη καφετέρια είναι παλαιοί γνώριμοι των Αρχών και έχουν ποινική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο, έχοντας «μοιράσει» τα κέντρα διασκέδασης του νησιού. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από το θηριώδες αμερικανικό τζιπ που άφησαν πίσω τους οι κακοποιοί, όταν διαπίστωσαν ότι από τη μεταξύ τους ένοπλη συμπλοκή έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς ένας 39χρονος άνδρας, υδραυλικός στο επάγγελμα.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, από την πρώτη στιγμή που εξέτασαν το αυτοκίνητο, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από το Τμήμα Εκβιαστών, διαπίστωσαν πως επρόκειτο για το ύποπτο αυτοκίνητο που αναζητούσαν το περασμένο καλοκαίρι στη Ζάκυνθο. Οπως είχε επισημανθεί στην Ασφάλεια, στο όχημα συνήθως επέβαιναν Αλβανοί κακοποιοί που πωλούν προστασία στα καταστήματα του νησιού, διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στους τουρίστες και εμπλέκονται σε υποθέσεις μαστροπείας.

Το καλοκαίρι, οι δύο ομάδες των Αλβανών κακοποιών είχαν μεγάλη διαμάχη, καθώς η συμφωνία για το «μοίρασμα» του νησιού δεν είχε τηρηθεί, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πόλεμος ανάμεσά τους. Κλιμάκια της Ασφάλειας έφτασαν στη Ζάκυνθο και με την παρουσία τους η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Εκείνη την περίοδο οι αστυνομικοί έμαθαν για τις «διαδρομές» του τζιπ που χρησιμοποιούσε η ομάδα των σκληρών κακοποιών, η οποία διατηρεί κλαμπ στα Σεπόλια και ουσιαστικά το χρησιμοποιούσε για ορμητήριό της.

Μοιραία συμπλοκή

Οταν οι αστυνομικοί είδαν το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες στη Νέα Ιωνία, μετά τη δολοφονία του 39χρονου πολίτη, κατάλαβαν αμέσως με ποιους είχαν να κάνουν. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο ομάδες των σκληρών κακοποιών βρέθηκαν στην καφετέρια προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους. Η συνάντηση κατέληξε σε συμπλοκή, με αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου που απλά είχε πάει στην καφετέρια για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αφού ερεύνησαν το μαύρο τζιπ που εγκατέλειψαν οι δράστες στο σημείο της συμπλοκής, ανακάλυψαν πως είναι μισθωμένο με leasing από συγκεκριμένη εταιρεία. Οταν αναζήτησαν την έδρα της εταιρείας προκειμένου να μάθουν τα όνομα του ενοικιαστή, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για εταιρεία-«φάντασμα», η οποία δεν έχει πραγματική δραστηριότητα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακάλυψαν σε δρόμο στου Γκύζη, πίσω από το Εφετείο, ένα ασημί όχημα μάρκας Μercedes, το οποίο επίσης ανήκε στησυμμορία από τα Σεπόλια. Και αυτό το όχημα φέρεται να είναι νοικιασμένο από άλλη εταιρεία, η οποία επίσης δεν διαθέτει γραφεία και προσωπικό. Πρόκειται για εταιρείες-«βιτρίνες», που συνήθως χρησιμοποιούνται για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ανοίξει εκ νέου τον φάκελο μιας άγνωστης συμπλοκής που είχε σημειωθεί πριν από περίπου έξι μήνες σε περιοχή του Περιστερίου, μεταξύ δύο ομάδων «νονών» της νύχτας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πλέον οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως σε αυτή τη συμπλοκή πήρε μέρος η ομάδα των Αλβανών κακοποιών από τα Σεπόλια. Πλέον, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των τριών κακοποιών που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί σήματα στις εισόδους και στις εξόδους της χώρας για την αναζήτησή τους σε περίπτωση που προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ερευνώνται και τα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία ανέβαζαν φωτογραφίες που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, όπως αυτές που δημοσιεύει η Realnews.

 

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews