Ντόναλντ Τραμπ Twitter: Mπλόκαρε προσωρινά το λογαριασμό της καμπάνιας του για fake news
3 years, 6 months ago
6

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter μπλόκαρε προσωρινά το λογαριασμό της καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ @TeamTrump από το να στέλνει tweets αφότου δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με τον γιο του Τζο Μπάιντεν.  Το βίντεο αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Post για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν με μια ουκρανική εταιρεία ενέργειας σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος φέρεται να είχε συναντηθεί με έναν σύμβουλο της εταιρείας για λογαριασμό του γιου του.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν Άντριου Μπέιτς δήλωσε ότι οι επιτροπές της Γερουσίας, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικανούς, αποφάνθηκαν ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν εμπλέκεται σε αδικήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία. Αρνήθηκε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε τέτοια συνάντηση.  Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι ο λογαριασμός @TeamTrump και οι λογαριασμοί της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι  και της New York Post, μπλοκαρίστηκαν λόγω των πολιτικών της εταιρείας για χακαρισμένο υλικό και δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών.

Απειλεί με αγωγές ο Ντόναλντ Τραμπ

Είπε ότι οι λογαριασμοί ίσως χρειαστεί να διαγράψουν τα επίμαχα tweets που παραβιάζουν τους κανόνες για να συνεχίσουν να είναι ενεργοί. Ο λογαριασμός της καμπάνιας του Τραμπ, με 2,2 εκατομμύρια ακολούθους, ανάρτησε εκ νέου tweets το απόγευμα της Πέμπτης. Ανέφερε σε ένα νέο tweet ότι «δημοσιεύει ξανά το βίντεο που το Twitter δεν θέλει να παρακολουθήσετε».

Εκπρόσωπος του Twitter διευκρίνισε στο Reuters ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν θα λάβει μέτρα, καθώς έγιναν αλλαγές στο βίντεο που σημαίνουν ότι δεν παραβιάζει πλέον τις πολιτικές του. «Όλα αυτά θα καταλήξουν σε μια μεγάλη αγωγή και υπάρχουν πράγματα που μπορούν να συμβούν τα οποία είναι πολύ σοβαρά που θα προτιμούσα να μη συμβούν, αλλά μάλλον θα πρέπει γίνει», δήλωσε απειλητικά ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Twitter. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ τα βάζει με το γνωστό κοινωνικό δίκτυο. Πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι κατέβηκε ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει για τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

pagenews.gr