Ο Άδωνις Γεωργιάδης στους Εβραίους όλου του κόσμου «χαρούμενο Χανουκά» – Το διαδίκτυο τον δίκασε
1 year, 8 months ago
6

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε στους Έλληνες Εβραίους αλλά για τους Εβραίους όλου του κόσμου «χαρούμενο Χανουκά».

Είναι πραγματικά μία συγκινητική εξέλιξη για έναν άνθρωπο ο οποίος μέχρι πρότινος εμπορευόταν βιβλία τα οποία προσέβαλλαν τους Εβραίους, αλλά και οι δικές του απόψεις ήταν άκρως απαξιωτικές έως και ρατσιστικές για το Ισραήλ. Ενδεικτικό γεγονός ότι ο ίδιος προωθούσε μέσα από τις εκπομπές του επί τέσσερα χρόνια το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη για τους Εβραίους, το οποίο το χαρακτήριζε μάλιστα «βόμβα». Μετέπειτα βέβαια δήλωνε ότι διαφωνούσε με το περιεχόμενο του.

Δέχτηκε να καταθέσει και ως μάρτυρας εναντίον των εκπροσώπων του Ελληνικού Εβραϊσμού, οι οποίοι είχαν καταφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του συγκεκριμένου βιβλίου του κ. Πλεύρη.

Στις ίδιες εκπομπές ο Γεωργιάδης προέβαλλε και διαφήμιζε τα έργα του Ισλαμοφασίστα Ροζέ Γκαροντί, ενός από τους πιο γνωστούς αρνητές του Ολοκαυτώματος στην Ευρώπη.

Για όλα αυτά βέβαια ο Άδωνις έχει ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη. Διέψευσε μάλιστα και το περιβόητο tweet που είχε αναρτήσει λέγοντας « Χίλιες φορές να ξαναερχόταν ο Χίτλερ», το οποίο είχε διαγράψει. Έχει παραδεχτεί τα λάθη του στην προσέγγιση του απέναντι στο Ισραήλ και τους Εβραίους.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους χρήστες του Twitter να εκραγούν πραγματικά, θεωρώντας τις ευχές του Άδωνι, υποκριτικές. Μιλάμε για εκατοντάδες σχόλια.

Παραθέτουμε τα πιο χαρακτηριστικά: