Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για υπουργό Υγείας την Αθηνά Λινού
3 years, 7 months ago
6

Να ορίσει την καθηγήτρια ιατρικής Αθηνά Λινού υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής για το προσεχές χρονικό διάστημα, μέχρι να περάσει η πανδημία του κορονοϊού, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης με αντικείμενο την ενημέρωση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, του υπουργού Υγείας, όχι στελέχη μας. Εγώ θα σας πρότεινα την κ. Αθηνά Λινού. Έλεγε “παντού προσοχή”, “παντού μάσκες”. Θέλετε κάποιον άλλον; Ελάτε να βρούμε κάποιον άλλον. Υπάρχουν δεκάδες αξιόλογοι επιστήμονες στη χώρα μας Σταματήστε όμως αυτή την ανοησία να κρύβεστε δήθεν ότι εσείς είσαστε με την επιστήμη και εμείς εδώ είμαστε που υποτιμάμε την επιστήμη».

Ποια είναι η Αθηνά Λινού

Η κ. Αθηνά Λινού είναι καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

Στην ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων της Ιατρικής Σχολής Μάγιο και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα στην πολιτεία Μινεσότα των ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου Κέιζ Ουέστερν Ριζέρβ στο Οχάιο των ΗΠΑ και του Διεθνούς Ινστιτούτο Κύπρου για το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία στη Λεμεσό της Κύπρου.

Από το 1982 είναι μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου από το 2004 είναι Τακτική Καθηγήτρια.

Από τον Ιούλιο 2011 μέχρι τον Οκτώβριο 2013 διατέλεσε Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

To 1990 ίδρυσε και τελεί Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.