O Χρυσοχοίδης στέλνει στον εισαγγελέα όσους ποστάρουν θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοιό
3 years, 7 months ago
6

Η αλήθεια είναι οτι το κακό είχε παραγίνει με τις θεωρίες συνωμοσίας ιδιαίτερα στο facebook, οπου βλέπεις μια απιστευτη παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοιό. Η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τα fake news – ελληνικά hoaxes κάνουν οτι μπορούν αλλά είναι στην πραγματικότητα αδύνατον να ελέγχεις χιλιάδες αναρτήσεις καθε μέρα.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης αποφάσισε να κάνει κάτι γιαυτό:

«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».