Ο ηθοποιός Γκάρι Σινίζ ανακοίνωσε τον θάνατο του γιου του από σπάνια μορφή καρκίνου
1 month, 28 days ago
6

Τραγικές στιγμές βιώνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γκάρι Σινίζ, διάσημος μέσα από τον ρόλο του ντετέκτιβ Μακ Τέιλορ στην τηλεοπτική σειρά CSΙ:ΝΥ αλλά και από τη συμμετοχή του σε πολλές πετυχημένες ταινίες όπως το Forrest Gump και το Truman.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές Τρίτη το φιλανθρωπικό ίδρυμα Gary Sinise Foundation, στις 5 Ιανουαρίου έφυγε από τη σε ηλικία 33 ετών ο πολυαγαπημένος γιος του ηθοποιού, ΜακΚάνα Άντονι Σινίζ, μετά από πολυετή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου. Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ιδρύματος ο 68χρονος σταρ μιλά για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο ίδιος, η σύζυγός του και οι δύο κόρες τους.

«Όπως κάθε οικογένεια που βιώνει μια τέτοια απώλεια, είμαστε συντετριμμένοι και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε όσο καλύτερα μπορούμε», γράφει ο Σινίζ. «Για έναν γονέα, είναι απίστευτα δύσκολο να χάσει το παιδί του. Συμπονώ με όλη μου την καρδιά όσους έχουν υποστεί μια παρόμοια απώλεια, και οποιονδήποτε έχει χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο. Όλοι το έχουμε βιώσει με κάποιο τρόπο. Μέσα στα χρόνια έχω γνωρίσει πολλές οικογένειες πεσόντων ηρώων. Είναι αποκαρδιωτικό και τρομερά δύσκολο».

O MακΚάνα είχε διαγνωστεί με χόρδωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών το 2018, την ίδια χρονιά που η σύζυγος του Σινίζ, Μόιρα, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Ενώ ο Μόιρα σημείωσε ύφεση μετά από μήνες θεραπείας, ο γιος της υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη και τελικά έμεινε παράλυτος από το στήθος και κάτω.

sinise_2

Στην μακροσκελή ανάρτηση περιλαμβάνονται φωτογραφίες του ΜακΚάνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο νεαρός άνδρας συνεισέφερε για χρόνια στο ίδρυμα από το πόστο του Βοηθού Διευθυντή Εκπαίδευσης & Επικοινωνίας, ωστόσο αποχώρησε από αυτή τη θέση το 2020 για να επικεντρωθεί στην ανάρρωσή του.

Ο Σινίζ αποκάλυψε ότι ο γιος του, ταλαντούχος μουσικός που έπαιζε ντραμς από 9 χρονών, έμαθε να παίζει φυσαρμόνικα στον τελευταίο χρόνο της ζωής του και ολοκλήρωσε ένα άλμπουμ πριν από το θάνατό του, με τίτλο «Mac Sinise: Resurrection and Revival», το οποίο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία. Κάποια από τα προηγούμενα μουσικά βίντεο του εκλιπόντα είναι διαθέσιμα στο κανάλι του στο YouTube.

sinise_3

«Κάνοντας γνωστή την ιστορία μας, ελπίζουμε να ρίξουμε λίγο φως σε μια δύσκολη περίοδο για εμάς, καθώς ο Μακ χάριζε πραγματικά φως στη ζωή όλων μας. Υπήρξε έμπνευση για όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, αντιμετώπισε τη μάχη του με χάρη, θάρρος και αγάπη. Ακόμη και όταν συναντούσε αλλεπάλληλες δυσκολίες δεν σταμάτησε ποτέ να ζει και να μαθαίνει, να δημιουργεί, να προσφέρει και να αγαπά» αναφέρει ο πατέρας του στο συγκινητικό του μήνυμα.