Ο Κρις Κουόμο ξεσπά σε γέλια ενώ παίρνει συνέντευξη από TikToker με σύνδρομο Τουρέτ που τον «λούζει» με βρισιές
4 months, 15 days ago
6

Μεγάλη δυσκολία να διατηρήσει το σοβαρό ύφος που υιοθετεί στις περισσότερες συνεντεύξεις του αντιμετώπισε ο Αμερικανός παρουσιαστής Κρις Κουόμο, κατά την πρόσφατη συνομιλία του με μια δημοφιλή TikToker, η οποία πάσχει από σύνδρομο Τουρέτ.

Η 21χρονη Μπέιλεν Ντουπρί, που χρησιμοποιεί το κανάλι της στο TikTok για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τo σύνδρομο από το οποίο πάσχει, και το οποίο εκδηλώνεται με διάφορα κινητικά και φωνητικά τικ, ήταν η καλεσμένη του παρουσιαστή σε μια συνέντευξη που έθεσε σε δοκιμασία τον επαγγελματισμό του.

Σε αρκετές φάσεις της συνέντευξης, η Ντουπρί εκδήλωσε συμπτώματα του Τουρέτ, μεταξύ των οποίων και η κοπρολαλία, δηλ. η αναφώνηση αισχρών λέξεων ή κοινωνικά ακατάλληλων παρατηρήσεων.

Μέσα στα τέσσερα λεπτά που κράτησε η συνομιλία του με την Ντουπρί, ο έμπειρος δημοσιογράφος εμφανίστηκε αρκετές φορές να ξαφνιάζεται από τις βρισιές που εκτόξευε – ακούσια φυσικά – η 21χρονη κοπέλα, με αποδέκτη τον ίδιο. Καθώς η TikToker εξηγούσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή της ζωή αλλά και οργή που εκφράζουν κάποιοι απέναντι στην ίδια και τους δικούς της, επειδή πιστεύουν ότι «προσποιείται», αναγκάστηκε πολλές φορές να διακόψει τις απαντήσεις της εξαιτίας των τικ της. Οι φράσεις που αναφωνούσε όπως «άντε γ… Κρις», «χοντ@@ωλη» και το υψωμένο μεσαίο δάχτυλό της μπροστά στην κάμερα προκάλεσαν αμηχανία στον παρουσιαστή, που προσπαθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια να διατηρήσει το επαγγελματικό του ύφος.

Κάποια στιγμή, ωστόσο, ο Κουόμο δεν άντεξε και ξέσπασε σε γέλια, κρύβοντας μάλιστα με τα χέρια του το πρόσωπό του.

Γρήγορα ωστόσο ανέκτησε τον αυτοέλεγχό του, ακούγοντας την κοπέλα να περιγράφει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει πλέον εξαιτίας της online φήμης της και της δυσπιστίας των ανθρώπων απέναντί της. «Αναγκάστηκα να καλέσω την αστυνομία επειδή κάποιοι δημοσίευσαν τη διεύθυνσή μου και είπαν ότι θα έρθουν να πυρπολήσουν το σπίτι μου, είναι τρελό», είπε χαρακτηριστικά η Ντουπρί.

Η κοπέλα διαγνώστηκε με τη νευροαναπτυξιακή διαταραχή το 2018, ωστόσο τα συμπτώματά της έγιναν χειρότερα μέσα στην περίοδο της καραντίνας του κορωνοϊού.

Πριν την προβολή της συνέντευξης, ο παρουσιαστής παραδέχτηκε ότι αρχικά πίστευε ότι η κοπέλα μπορεί και να προσποιούνταν ότι έχει Τουρέτ, θέλοντας να αποκτήσει διαδικτυακή φήμη. Ωστόσο μιλώντας της άλλαξε γνώμη, εξ ου και αποφάσισε να προβάλλει αμοντάριστη τη συνομιλία τους για να δείξει πόσο γενναία είναι η Ντουπρί. «Λέει μερικές άσχημες λέξεις ακούσια. Κι εγώ γελάω γιατί ξέρω τι συμβαίνει. Γι’ αυτό δεν με επηρεάζουν οι βρισιές, δεν έχουν κακή πρόθεση από πίσω τους και αυτή η διαφορά έχει σημασία».