O Λασετ διακόπτει την επίσκεψη του σε στρατόπεδο προσφύγων στη Λεσβο για λόγους ασφαλείας
3 years, 7 months ago
6

Ο Armin Laschet επισκέφθηκε πρόσφυγες στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη στο ανεπίσημο τμήμα του στρατοπέδου Moria ακυρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από συμβουλή της αστυνομίας. Οι πρόσφυγες είχαν θεωρήσει τον Λασετ «πρωθυπουργό της Γερμανίας».

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet (CDU) ακύρωσε την επίσκεψη του στο πολυσύχναστο στρατόπεδο προσφύγων της Μορία στο ελληνικό νησί της Λέσβου για λόγους ασφαλείας.

Αφού επισκέφτηκε την περιοχή των εμπορευματοκιβωτίων, ο Laschet είχε προγραμματίσει μια επίσκεψη στο λεγόμενο άγριο μέρος έξω από το στρατόπεδο. Κατόπιν συμβουλής του τοπικού αρχηγού ασφαλείας, η επίσκεψη στο τμήμα ακυρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προηγουμένως, ομάδες προσφύγων από το Αφγανιστάν και την Αφρική είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν “Free Moria”. Ο Λάσσετ συνοδεύεται από μια ισχυρή ομάδα δυνάμεων ασφαλείας από τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του NRW, Christian Wiermer, ο επικεφαλής ασφαλείας είπε ότι οι πρόσφυγες πίστευαν ότι ο Λασετ ήταν “πρωθυπουργός της Γερμανίας”.