Ο Μελανσόν δεν στηρίζει τον Μακρόν κατά Ερντογάν: “Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να σιωπήσω”
3 years, 5 months ago
6

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η άρνηση του νεοκομμουνιστή ηγέτη Ζαν Λικ Μελανσόν να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν στην κόντρα του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του τελευταίου για τον Γάλλο πρόεδρο.

Η Γαλλία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Άγκυρα από τη στιγμή που ο Ερντογάν αμφισβήτησε δημοσίως την ψυχική υγεία του Μακρόν κατηγορώντας τον ότι έχει εχθρική στάση απέναντι στο Ισλάμ. Ο Γάλλος πρόεδρος με μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας επανεπιβεβαίωσε την προσήλωσή του στις αξίες της χώρας του κι υπογράμμισε ξεκάθαρα ότι απορρίπτει τον «διάλογο του μίσους».

Αλλά όταν ρωτήθηκε ο ηγέτης της «Ανυπόταχτης Γαλλίας» και βουλευτής περιοχής της χώρας με μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων, Ζαν Λικ Μελανσόν, κατά πόσον στηρίζει τον Γάλλο πρόεδρο στην αντιπαράθεσή του με τον Τούρκο ομόλογό του, απάντησε ότι ο Μακρόν «έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης».

«Τον έχω υποστηρίξει πολλές φορές, αλλά δεν θα το κάνω πια γιατί το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να σιωπήσω», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο Μελανσόν. «Για λόγους που ουδείς μας αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος έκανε μια σειρά αναρτήσεις στο Twitter, έχασε πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. [Ο Μακρόν] καλά θα κάνει να σκεφτεί ποια θα είναι η στρατηγική του: Η Γαλλία ταπεινώνεται και εξευτελίζεται, τι σκοπεύει να κάνει πέρα από αναρτήσεις στο Twitter;»