Ο πόλεμος της Μυκόνου μόλις άρχισε και δεν θα σταματήσει εύκολα – Μέχρι την περασμένη εβδομάδα όλα ήταν… «νόμιμα»! (upd) Η επιδρομή στο NAMMO’S και η ντροπιαστική εμφάνιση μέλους της ΟΠΚΕ
10 months, 8 days ago
6

) Η «μάχη της Μυκόνου», όπου οι κυβερνώντες μετά από χρόνια αγαστής συνεργασίας και κάλυψης των παρανομιών και των ανομιών των μεγάλων επιχειρήσεων εστίασης και ειδικά αυτών που εδρεύουν στις χρυσοφόρες παραλίες του νησιού, ανακάλυψαν ότι απλά… λειτουργούν εντελώς παράνομα, φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε:

Ξαφνικά και αφού, ειδικά την τελευταία εννεαετία, οι κυβερνώντες (δύο κυβερνήσεις ΝΔ και μία ΣΥΡΙΖΑ) είχαν επιτρέψει όλων των ειδών τις ανομίες σε ένα νησί που αποτελεί «το πετράδι του στέμματος» του ελληνικού τουρισμού, τώρα οι απερχόμενοι αποφάσισαν ότι πρέπει να «χαλάσουν» την συνεργασία.

Και «ανακάλυψε» η κυβέρνηση ότι το Principote είχε καταλάβει δεκαπλάσια έκταση από το επιτρεπόμενο και είχε κλείσει την, μοναδικής ομορφιάς, παραλία του Πάνορμου, απόλυτα παράνομα, ότι το NAMMO’S είχε φτιάξει ολόκληρο… εμπορικό κέντρο (!) σχεδόν επάνω στην μυθική παραλία της Ψαρούς.

Προφανώς κανείς δεν το είχε καταλάβει από τις «αρχές»!

Να μην πάμε στο «ψιλά» δηλαδή στην εμφύτευση… φοινίκων στην παραλία της Ψαρούς που είχε γίνει από το 2008 και ουδείς ασχολήθηκε με αυτή την 100% παράνομη πράξη παρά το γεγονός ότι κάποιοι το είχαν καταγγείλει το ίδιο ακριβώς απόγευμα που το NAMMO’S φύτευε τα δένδρα λες και η παραλία ήταν ιδιωτική…

Στο τέλος, πάντως, μπορεί «οι αρχές» να ανακαλύψουν ότι στην Μύκονο κάποιοι εμπορεύονται και… ναρκωτικά (φτου, κακά), με την «φόρα» που έχουν πάρει.

Και βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια ουδείς από τις «αρχές», Δήμος, Πολεοδομία, Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Λιμεναρχείο, Αστυνομία κλπ. κλπ. είχε αντιληφθεί το παραμικρό για το τι γινόταν στην Μύκονο. Τυφλοί και κουφοί, συνάμα!

Μήπως τίθεται για όλους αυτούς που πέρασαν από αυτές τις θέσεις, να ξεκινήσει έλεγχος για παράβαση καθήκοντος; Γιατί δεν μπορεί κανείς να μην τα είχε δει όλα αυτά.

Εν πάση περιπτώσει, τώρα η κυβέρνηση κι ενώ την τελευταία τετραετία και παρά τον Covid-19, το νησί είχε εκτοξευθεί σε οικονομικά έσοδα, αποφάσισε για διάφορους λόγους (θα τους αναφέρουμε εν συνεχεία) να ξεκινήσει πόλεμο με αφορμή (απλά αφορμή) τον ξυλοδαρμό ενός αρχαιολόγου που φαίνεται ότι επέμενε να κάνει την δουλειά του, ειδικά στον Πάνορμο που υπάρχει ένας νεολιθικός οικισμός είναι απαγορευμένη ζώνη δόμησης κλπ. κλπ.

To διπλανό ξενοδοχείο, μάλιστα, του Principote, το Panoramyk, έφτασε μάλιστα στο σημείο να βάλει… ολομεταλλική πύλη (!) για να κλείνει η πρόσβαση στην παραλία!

Όλα αυτά τα έχει καταγγείλλει, ειδικά τα εγκλήματα που είχαν γίνει στον Πάνορμο, το pronews.gr εδώ και χρόνια, αλλά κανενός «αρμοδίου» και καμιάς «αρχής» «το αφτί δεν ίδρωσε», γιατί τότε όλοι ήταν στο κόλπο.

Να θυμηθούμε και το εξώδικο που είχε στείλει τότε η επιχείρηση του Principote που ανέφερε (όλοι οι παράνομοι όταν αποκαλύπτονται από το pronews.gr στέλνουν εξώδικα…) ότι:  «Σας δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι όλες οι αναφορές του άρθρου σας στο PRINCIPOTE είναι παντελώς ψευδείς και ανυπόστατες, αποτελούν δε κατάφωρη συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της επιχείρησης μας.

Ουδέποτε έχουμε «αποκλείσει την πρόσβαση στην παραλία», ουδέποτε έχουμε «κλείσει εντελώς παράνομα και αυθαίρετα την παραλία» όπως ψευδώς αναφέρετε στο άρθρο σας».

Φυσικά δεν αποσύραμε το δημοσίευμα όπως ζητούσαν γιατί απλώς η αλήθεια είναι ανίκητη. Το αν θα κάνουμε αγωγή τώρα, είναι κάτι το τελείως διαφορετικό…

Πάμε να δούμε, όμως και το σήμερα: Η κατάσταση αφέθηκε στα άκρα της παρανομίας (πρόκειται ουσιαστικά για «συνέργεια», όχι για «άφεση»), αλλά η Μύκονος φέρνει άνω των 2 δισ. ευρώ ετησίως στον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί το νησί εκτός από την φυσική ομορφιά δουλεύεται και «επαγγελματικά».

Και εφέτος υπολογιζόταν ότι θα έφερνε 2,3 δισ. ευρώ, όσα θα κοστίσουν οι τρεις γαλλικές φρεγάτες FDI! Δηλαδή θα ξεπληρώναμε το βασικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του ΠΝ!

Η Σαντορίνη από την άλλη, μετά τον Covid-19 δεν είναι η παλιά Σαντορίνη από άποψη εισερχόμενου τουριστικού συναλλάγματος.

Οι Κινέζοι έφυγαν και η μεγάλη μάζα δεν επέστρεψε ποτέ, ενώ ο τουρισμός πάει καλά στο νησί, αλλά έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία από την Μύκονο από την άποψη του τουριστικού εισοδήματος μετά το 2019.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Μυκόνου είναι οι χρυσοφόρες παραλίες της, κάτι που η Σαντορίνη δεν διαθέτει σε αφθονία.

Αυτές οι παραλίες κτυπήθηκαν από τις κυβερνητικές επιδρομές.

Και οι ακυρώσεις στο νησί, έρχονται με ρυθμό πολυβόλου πλέον, από την στιγμή που τα social media έχουν αφηνιάσει με τις κωμικοτραγικές εικόνες.

Όταν μιλάμε για τις παραλίες του Πάνορμου και της Ψαρούς, μιλάμε ίσως για ότι πιο όμορφο, αλλά και τουριστικά οργανωμένο ως υπηρεσία, υπάρχει στην Ευρώπη.

Και η ίδια η Μύκονος, παραλίες έχει δεκάδες, αλλά αυτές οι δύο έχουν την πρωτοκαθεδρία, μακράν.

Ούτε καν ο Scorpios και το Santana, στην Παράγκα, ούτε καν το Alemagou στην Φτελιά ή το Tropicana στο Paradise, ή το Solymar στο Καλό Λιβάδι (μεγάλες επιχειρήσεις που προσφέρουν όλο το «πακέτο», όποιο και να είναι αυτό) μπορούν να ανταγωνιστούν τις προαναφερόμενες ως beach value.

Άρα εδώ έχουμε θέμα: Δεν μπορείς να αφήνεις ένα κλαδί να φυτρώνει στραβά, να κάθεσαι επάνω του και μετά να το κόβεις. Είσαι απλά λάθος, δύο φορές.

Γιατί το έκαναν τώρα στην κυβέρνηση;

Βασικά για προεκλογικούς λόγους.

Εκτός του ότι και ο Κ.Μητσοτάκης δεν συμπαθεί το νησί και αυτή την κουλτούρα διασκέδασης.

Τυχαίο που την είχε κλείσει το καλοκαίρι του 2021 για… Covid-19, το μόνο νησί που του έκαναν τέτοια καψώνια;

Έπειτα, πολλοί επιχειρηματίες, σημαίνοντα πρόσωπα της ελληνικής οικονομικής ζωής με πολλές αναμνήσεις από την Μύκονο, αλλά και επενδύσεις σε ακίνητα, δεν δέχονταν ότι δεν υπήρχαν γι αυτούς πλέον «πρώτα τραπέζια» στο νησί -ή ούτε καν τραπέζια στην full season-, γιατί αυτοί που τα καταλάμβαναν άφηναν 50.000, 100.000 ή και 200.000 ευρώ σε ένα τραπέζι τεσσάρων-πέντε ωρών, όταν ο Έλληνες, ας πούμε «μεγιστάνας», «γκρίνιαζε» με το λογαριασμό των 2.000 ευρώ για δέκα άτομα…

Και αυτοί οι επιχειρηματίες μιλούσαν σχεδόν κάθε εβδομάδα με τον Κ.Μητσοτάκη. Και του μετέφεραν μια εικόνα «κατάληψης» του νησιού από τους επιχειρηματίες της εστίασης που το είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να γίνεται διεθνώς ρεζίλι η χώρα με τις εικόνες όπου η ΟΠΚΕ εισβάλλει στο NAMMO’S για να το κλείσει.

Να κλείσει το NAMMO’S αν έχει κάνει παρανομίες; Σαφώς και αν δεν γκρεμίσει και αποκαταστήσει αυτά που κατέστρεψε στην παραλία, να μην επαναλειτουργήσει ποτέ η επιχείρηση.

Αλλά η εικόνα αστυνομικών που δεν ξεχωρίζουν από κακοποιούς, να εισβάλλουν το μεσημέρι στο restaurant και να γελάνε οι τουρίστες υψηλού εισοδήματος μαζί τους, αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο για την εικόνα της χώρας.

Την αφαίρεση της άδειας και το σφράγισμα, μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις, χωρίς να πάει ο εκατομμυριούχος πελάτης στην χώρα του και να περιγράφει αυτές τις γελοιότητες  της επιδρομής την Παρασκευή το απόγευμα.

Ειδικά αυτή η εικόνα του «φουσκωμένου» στέλεχος της ΟΠΚΕ με την μπαντάνα (!) και τα τατουάζ-μανίκια (!) ήταν εξευτελιστική για τα Σώματα Ασφαλείας. 

Αυτή είναι μια εικόνα που αρμόζει σε μέλη συμμοριών, φυλακόβιων, παραβατικών εν γένει, όχι σε στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και είναι ντροπή και όνειδος για την ΕΛΑΣ, πρώτον ότι υπάρχουν στελέχη με τέτοια εμφάνιση και δεύτερον ότι παρουσιάζονται δημοσίως.

Γιατί αν σε μία χώρα είναι έτσι οι αστυνομικοί, πώς πρέπει να είναι οι συμμορίτες κακοποιοί;

Και ειδικά η ΟΠΚΕ που ουσιαστικά έχει αναλάβει τον ρόλο που είχε η ηρωική και τιμημένη Χωροφυλακή…

Ιδού η έφοδος:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:29

Ναι, αυτός είναι αστυνομικός!

Επί τω έργω; Ο πισινός της τουρίστριας αποτελεί αντικείμενο της έρευνας του μπαντανοφόρου «αστυνομικού»;