Ο Πριγκόζιν ουρλιάζει και βρίζει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπροστά από πτώματα ανδρών της Βάγκνερ
10 months, 24 days ago
6

Εκτός εαυτού με τη ρωσική στρατικωτική διοίκηση εμφανίζεται να είναι ο επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, σε βίντεο που κατέγραψε με φόντο τα πτώματα ανδρών της παραστρατιωτικής ομάδας και πόσταρε στο Telegram.

Ουρλιάζοντας βρισιές και κατάρες, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν ξεσπά εναντίον εκείνων που ευθύνονται για τις ελλείψεις πυρομαχικών στις δυνάμεις της Βάγκνερ, που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται περισσότερες ζωές. Κατονομάζοντας τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού και τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία Βαλέρι Γκερασίμοφ, ρωτάει φωνάζοντας πού είναι τα πυρομαχικά και ζητάει από το άτομο που κρατάει την κάμερα να «ζουμάρει» στους νεκρούς πίσω του.

«Αυτοί είναι οι άνδρες της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα ζεστό! Κατέγραψέ τους όλους» ακούγεται να λέει ο Πριγκόζιν στο ξεκίνημα του βίντεο, με την κάμερα να δείχνει τις σειρές με τα πτώματα.

«Έχουμε 70% έλλειψη σε πυρομαχικά. Σοιγκού! Γκεράσιμοφ! Πού είναι τα γ@@@να τα πυρομαχικά;» ρωτάει σε έξαλλη κατάσταση ο επικεφαλης της Βάγκνερ λίγο αργότερα.

«Εσείς τα κτήνη συχνάζετε σε ακριβά κλαμπ. Τα παιδιά σας απολαμβάνουν τη ζωή και ανεβάζουν βίντεο στο YouTube. Νομίζετε ότι είστε τα αφεντικά σε αυτή τη ζωή και ότι έχετε δικαίωμα να ελέγχετε τα αποθέματα των πυρομαχικών;» λέει μεταξύ άλλων ο Πριγκόζιν, τονίζοντας ότι οι απώλειες ζωών στις μονάδες της Βάγκνερ θα ήταν πέντε φορές χαμηλότερος εάν η ρωσική διοίκηση τους είχε προμηθεύσει με επαρκή πυρομαχικά.

«Αυτοί οι άνδρες ήρθαν εδώ ως εθελοντές και πεθαίνουν για να μπορείτε εσείς να κάθεστε στα πολυτελή γραφεία σας. Είναι οι πατεράδες κάποιου. Είναι οι γιοι κάποιου. Και αυτά τα καθάρματα που δεν μας δίνουν τα πυρομαχικά θα φάνε τα σωθικά τους στην κόλαση», προσθέτει ο Πριγκόζιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τον τρόπο που η Μόσχα διεξάγει τον πόλεμο στην Ουκρανία – την οποία το Κρεμλίνο περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – τους τελευταίους 14 μήνες.

Με πληροφορίες από meduza, business insider