Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: Μέγας χορηγός των ιδιωτικών κλινικών η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τα «σκάει χοντρά» για κάθε κλίνη
3 years, 5 months ago
6

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας τρίβουν τα χέρια τους

Βούτυρο στο ψωμί της ιδιωτικής υγείας είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη. Όπως καταγγέλλει, όλα τα χειρουργεία μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές με κόστος 1.600 ευρώ την ημέρα.

Ταυτόχρονα έγινε και ανάθεση χιλιάδων τεστ για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να κάνουν πάρτι! Το προμοτάρισμα του ιδιωτικού τομέα, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει τέλος από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ως γνωστόν, τα τακτικά χειρουργεία των ασθενών μετά τα τελευταία μέτρα κατά του Covid-19 περικόπηκαν κατά 80%! Άρα τι άλλο απομένει στον ασθενή που πρέπει να χειρουργηθεί από το να απευθυνθεί στα ιδιωτικά κέντρα; Πόσο και για πόσο μπορεί να παγώσει η ζωή των ανθρώπων που υποφέρουν;

«Λουκούμι τούς ήρθε και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, lockdown στις κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας αποκλειστικά σε Covid-19, μεταφορά των χειρουργείων και ΜΕΘ εκτός κορωνοϊού στις ιδιωτικές κλινικές με διπλή αποζημίωση, ήτοι 1.600 ευρώ ημερησίως για κάθε κλίνη. Αδιαφανής ανάθεση χιλιάδων τεστ Covid-19 σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, απευθείας, άνευ διαδικασίας και διαχειριστικού ελέγχου» λέει η Δώρα Αυγέρη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι όλο αυτό οι ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας επιδιώκουν να το κρατήσουν κρυφόεκφοβίζοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων για να μη βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές! Για ακόμα μία φορά το δημόσιο σύστημα υγείας μετατρέπεται σε σύστημα μίας νόσου. Ο δραστικός περιορισμός των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την ετοιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας» επισημαίνει η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). «Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι τα όποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση έγιναν με κριτήριο τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι τη διαφύλαξη της υγείας του λαού, όπως προκλητικά ισχυρίζεται».

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας τρίβουν τα χέρια τους με τις εισπράξεις από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και απευθείας από τους ασθενείς, οι οποίοι από την αρχή της πανδημίας καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για το τεστ κορωνοϊού που προβλέπει και ο προεγχειρητικός έλεγχος, αφού η Κυβέρνηση φρόντισε να αφήσει το τεστ εκτός συνταγογράφησης και αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ.

Άντε τώρα, ύστερα από όλα αυτά, κι αν όντως είναι έτσι, να πείσεις τους πολίτες να εφαρμόσουν σωστά και όλοι τα σκληρά μέτρα.

Βράζει η κοινωνία από κάτω…