Ο Βαρουφάκης προαναγγέλλει πορεία για το Πολυτεχνείο: Θα δείξουμε «υπεύθυνη ανυπακοή»
3 years, 7 months ago
6

Πορεία με μάσκες και αποστάσεις προανήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι θα κάνει το ΜεΡΑ25 την 17η Νοεμβρίου για να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενώ κάλεσε την κυβέρνηση και τις αστυνομικές δυνάμεις να τους… χτυπήσουν.

Ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 μιλώντας στην Βουλή για την εξέλιξη της πανδημίας υποστήριξε ότι θα παραδώσει μαθήματα «υπεύθυνης ανυπακοής» στο λαό καθώς όπως είπε μπορεί να διαμαρτυρηθεί φορώντας μάσκες.

«Με όλες τις αποστάσεις και με ολιγομελή ομάδα θα καταθέσουμε στεφάνι αλλά απαιτούμε να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να κάνουμε πορεία. Θα είμαστε εκεί και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε. Θα είμαστε με τις μάσκες μας και τις αποστάσεις μας λίγα μέλη από την κοινοβουλευτική ομάδα και την νομαρχιακή ενώ θα καλέσουμε τα μέλη του κόμματος να μείνουν στο σπίτι τους.

Σας προκαλώ λοιπόν να πείτε στον Χρυσοχοΐδη να μας χτυπήσει. Το ακροδεξιό σας DNA δεν μπορείτε να το αποβάλλετε. Να μας χτυπήσετε λοιπόν όπως μας χτυπήσατε έξω από το εφετείο. Εμείς δείχνουμε στο λαό και σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν τι σημαίνει υπεύθυνη ανυπακοή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο θα απαγορευτεί όπως απαγορεύτηκαν και οι εορτασμοί για την 28ης Οκτωβρίου και κάλεσε τα κόμματα να σεβαστούν την απόφαση αυτή και να δείξουν υπευθυνότητα.

protothema.gr