«Όλοι ήταν σε υστερία, σούπερ ήρωας ο πιλότος» – Οι δραματικές στιγμές στην πτήση από Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη
1 year, 6 days ago
6

Ο τραγουδιστής Chesney Hawkes έστειλε σπαρακτικά ηχητικά μηνύματα στην οικογένειά του, καθώς το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε έπεσε ξαφνικά στα 20.000 πόδια. Ο 51χρονος μουσικός επέβαινε τη Δευτέρα σε ένα Airbus A320 της Aegean Airlines μαζί με τη σύζυγό του και άλλα 156 άτομα που πετούσαν από τη Θεσσαλονίκη προς τη Βαρκελώνη.

Ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε αναγκαστική προσγείωση καθώς περνούσε πάνω από την Ιταλία ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Ισπανία, σύμφωνα με το Aviation Source News. Στη συνέχεια το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης. Ο μουσικός δήλωσε ότι οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν καθώς οι μάσκες έπεσαν μπροστά τους χωρίς καμία προειδοποίηση.

Κλαίγαμε και οι δύο
Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, ο Hawkes είπε: «Νομίζαμε ότι θα πέφταμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος ήρθε από το μεγάφωνο και είπε “επείγουσα προσγείωση – κρατηθείτε”. Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυακή στάση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μάσκα, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να μας μιλήσει από την ενδοεπικοινωνία. Το αεροπλάνο κροτάλιζε και πήρε τόσο απότομη κλίση που κοιτάξαμε έξω και βλέπαμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα πέφταμε στο νερό. Η Krissy και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε».

Ο πατέρας τριών παιδιών είπε ότι άφησε ηχητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του στην οικογενειακή ομάδα από τον φόβο ότι αυτός και η σύζυγός του δεν θα τα κατάφερναν.

Και πρόσθεσε: «Αφήσαμε ένα φωνητικό μήνυμα στην οικογένειά μας. Κλαίγαμε και οι δύο και είπαμε στα παιδιά μας πόσο περήφανοι είμαστε γι’ αυτά και πόσο τα αγαπάμε. Δεν υπήρχαν άλλες πληροφορίες. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε υστερία. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να κροταλίζει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε».

Αφού η αεροσυνοδός ανακοίνωσε την αναγκαστική προσγείωση, ο κ. Hawkes είπε: «Όλοι ήταν τρομοκρατημένοι».

Και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι είχαν τα χέρια και τα πόδια τους στηριγμένα στο κάθισμα μπροστά τους. Στο τέλος, η προσγείωση έγινε με επιτυχία, αν και ήταν λίγο ανώμαλη».

Ο Hawkes είπε ακόμα ότι οι επιβάτες ζητωκραύγασαν από ανακούφιση μετά την ασφαλή προσγείωση. Μοιράστηκε ακόμα την ευγνωμοσύνη του στο Twitter για τον πιλότο που κατάφερε να τους κατεβάσει όλους με ασφάλεια.

Ο τραγουδιστής είπε ότι ο πιλότος ήταν «ήρωας» και πρόσθεσε: «Όλο το πλήρωμα ήταν υπέροχο. Και ευτυχώς καταφέραμε να διαγράψουμε το ηχητικό μήνυμα όταν προσγειωθήκαμε πριν το ακούσει κάποιος από την οικογένεια».

Ο ίδιος ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με τον πιλότο, με λεζάντα: «Ευχαριστώ όλους όσους κράτησαν το κεφάλι τους ήρεμο, ειδικά τον #captainfantastic που προσγείωσε το αεροπλάνο μας με ασφάλεια σήμερα. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε σήμερα, αλλά μας έκανε να εκτιμήσουμε λίγο περισσότερο τη ζωή και αυτούς που αγαπάμε».