Οργή κατά της κυβέρνησης από τους επιχειρηματίες της εστίασης
3 years, 5 months ago
6

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει Συντονιστική Επιτροπή «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης», εξαιτίας της στοχοποίησης του κλάδου τους, αναφορικά με τη μετάβασης της Θεσσαλονίκης στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού στον χάρτη υγειονομικής ασφαλείας για τον κορoνοϊό.

Όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, παρά τα αυξανόμενα φαινόμενα συνωστισμού σε δημόσιους χώρους και τα συνεχή μέτρα στον κλάδο τους, η κυβέρνηση έρχεται, όπως σημειώνουν, να τιμωρήσει ξανά «τον μοναδικό πυλώνα ελέγχου των υγειονομικών μέτρων, αναστέλλοντας ολοκληρωτικά τη λειτουργία της».

Επισημαίνουν ότι τους επέβαλλαν κλείσιμο των καταστημάτων αρχικά στις 00:30, μια απόφασή που προκάλεσε το συνωστισμό στις πλατείες, τον υπ’ αριθμόν 1 λόγο μετάδοσης του ιού, κατά δική τους παραδοχή, όπως σημειώνουν. «Το κόστος επωμίζονται αποκλειστικά και μόνο οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον κλάδο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση των επαγγελματιών εστίασης:

Μετά λύπης και προς μεγάλη μας απογοήτευση διαπιστώνουμε πως για ακόμη μία φορά ο κλάδος της εστίασης αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ανικανότητα της κυβέρνησης και τις αβλεψίες των στελεχών της.

Πληρώνουμε την ανεπάρκειά τους και, κόντρα σε κάθε λογική, έχουν το θράσος να μας κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο.

Έκλεισαν τα μαγαζιά σε πρώτη φάση στις 00:30 και η απόφασή τους αυτή προκάλεσε το συνωστισμό στις πλατείες (τον υπ’ αριθμόν 1 λόγο μετάδοσης του ιού, κατά δική τους παραδοχή).

Μείωσαν ακόμη περισσότερο το ωράριο των καταστημάτων του κλάδου, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του φαινομένου του συνωστισμού στους δημόσιους χώρους.

Σήμερα, αποδεικνύοντας πως λειτουργούν χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, έρχονται να τιμωρήσουν την εστίαση, το μοναδικό πυλώνα ελέγχου των υγειονομικών μέτρων, αναστέλλοντας ολοκληρωτικά τη λειτουργία της.

Και από αύριο οι «σοφοί» θα τρέχουν να συμμαζεύουν τα ασυμμάζευτα στις πλατείες και την παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ανικανότητα;… Ασχετοσύνη;… Ναρκισσισμός;…

Ας διαλέξουν ό,τι τους ταιριάζει. Ο παρονομαστής είναι σε κάθε περίπτωση ο ίδιος:

Το κόστος επωμίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Καληνύχτα σας κύριοι.