Ορεινή Χαλκιδική: Αρκούδα «σαρώνει» τα μελίσσια και προκαλεί πανικό
11 months, 22 days ago
6

Το τελευταίο τριήμερο έχουν αναφερθεί ζημιές σε μελίσσια στο χωριό Βράσταμα, στον Ταξιάρχη αλλά και στη Βάβδο.

Ανάστατοι είναι οι μελισσοκόμοι της ορεινής Χαλκιδικής, αλλά και οι κάτοικοι που διαμένουν και δραστηριοποιούνται μόνιμα στο Δάσος του Ταξιάρχη, που βρίσκεται στον δήμο Πολυγύρου, εξαιτίας μιας αρκούδας, η οποία καταστρέφει τα μελίσσια των παραγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr και με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί η συγκεκριμένη αρκούδα «ταξίδεψε» στο Πανεπιστημιακό Δάσος του Ταξιάρχη από τη Βόλβη, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για νεαρή και αρσενική αρκούδα.

Το τελευταίο τριήμερο έχουν αναφερθεί ζημιές σε μελίσσια στο χωριό Βράσταμα, στον Ταξιάρχη αλλά και στη Βάβδο.

 

 

«Η αρκούδα σίγουρα υπάρχει, αλλά μπορεί να υπάρχουν και περισσότερες… Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για το περιστατικό. Πιστεύω ότι με τη συμμετοχή όλων, θα υπάρξει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε πώς έφτασε στην περιοχή μας η αρκούδα» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταξιάρχη Χαλκιδικής, Γιάννης Ξάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ξάκη οι ζημιές που έγιναν είναι σοβαρές και οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων φοβούνται, διότι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.