Ουρές στα μαγαζιά και μποτιλιάρισμα στους δρόμους λίγες ώρες πριν από το lockdown
3 years, 5 months ago
6

Σκηνές χάους επικρατούν στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας τις τελευταίες ώρες, εν όψει lockdown. Ουρές σχηματίστηκαν έξω από καταστήματα με τους καταναλωτές, όπως φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες του protothema.gr, να περιμένουν υπομονετικά να κάνουν τις αγορές τους.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες του protothema.gr, πολλοί βρέθηκαν στην Ερμού, αρκετοί ήταν όμως και διστακτικοί ως προς τις αγορές παρά και το δεκαήμερο εκπτώσεων που ισχύει για τα καταστήματα λιανικής.

Το γεγονός ότι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας είναι ένας σοβαρός λόγος για να μην ξοδέψουν τα χρήματά τους σε αγορές που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες μετά το ολικό κλείσιμο στην εστίαση , στα καφέ και στα μπαρ, ο κόσμος έχει πιάσει τα πεζούλια και τα παγκάκια για να πιει τον καφέ του στο χέρι και να απολαύσει τις λίγες ώρες ελευθερίας πριν κλειστεί και πάλι στα σπίτια του. Οι περισσότεροι φορούν τις μάσκες τους, ελάχιστοι είναι εκείνοι που τις έχουν κατεβασμένες και δεν τηρούν αποστάσεις.

IMG_9982
IMG_9977
IMG_9978
IMG_9981
IMG_9979

Οι περισσότεροι «μούδιασαν» όπως λένε στο protothema.gr στο άκουσμα της είδησης για ένα δεύτερο lockdown αφού αγωνιούν για τις δουλειές τους, αλλά και για την πορεία της πανδημίας.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας.

Αυξημένη κίνηση καταγράφηκε και στα διόδια, καθώς όπως φαίνεται κάποιοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην κάθοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας από το ύψος της Κηφισιάς έως και το Περιστέρι αλλά και στην άνοδο από τον Πειραιά έως και το Αιγάλεω.

Ταλαιπωρία επικράτησε και στην Κηφισίας αλλά και στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.