Π.Εμφιετζόγλου και Κ.Μπογδάνος «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο στα… προκαταρκτικά – Θα δουν τις εκλογές από την τηλεόραση!
11 months, 22 days ago
6

Οι πρώτες εξελίξεις για τις εκλογές ήρθαν νωρίς για την κάθοδο των κομμάτων, καθώς «κόπηκε» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου-Πρόδρομου Εμφιετζόγλου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαίου.

Εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Είναι εντυπωσιακό πώς δεν ελέγχθηκε καν από τους Εμφιετζόγλου-Μπογδάνο αν είναι κατοχυρωμένο ένα σήμα, που αποκλείεται να μην είχε κατοχυρωθεί από άλλο κόμμα στο παρελθόν και εν πάση περιπτώσεις όλες οι γνωμοδοτήσεις λένε ότι είναι εθνικό σύμβολο!

Διότι, το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του!

bogdanos-emfietzoglou-55

Να σημειώσουμε τέλος ότι αυτή ήταν η προκαταρκτική εξέταση από τον Άρειο Πάγο και αυτή αφορά τα ονόματα και τα σήματα και δεν έχει  σχέση με την κυβερνητική νομοθεσία που ψηφίστηκε (με δύο τροπολογίες) για τον έλεγχο των κομμάτων που θα κατέλθουν.

 pronews.gr 

Εκείνος ο έλεγχος θα γίνει μεταξύ 2-5 Μαΐου.