Πάμε για γενικό lockdown; Η ημερομηνία ορόσημο που θα κρίνει τα πάντα
3 years, 5 months ago
6

Το νέο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε σήμερα, φέρνει νέα μέτρα στο τραπέζι, ενώ ένα δεύτερο γενικό lockdown φαντάζει πιο αληθινό από ποτέ.

Σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση μαζί με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, εξετάζει την αυστηροποίηση των μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα μέτρα που έχει ζητήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι να χαμηλώσει η ένταση της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης προκειμένου να μην μιλά πολύ δυνατά ο κόσμος και να μην πλησιάζουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο για να ακουστούν.

Επίσης, συζητείται να κλείνει νωρίτερα η εστίαση και να ξεκινάει αμέσως η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, οι ειδικοί προτείνουν η εστίαση να κλείνει στις 21:00 ή 22:00 και αμέσως μετά να ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει και απαγόρευση εξόδου από περιοχές που είναι στο επίπεδο 3. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, μετά το τοπικό lockdown των Σερρών, ίσως μέχρι την Παρασκευή ανακοινωθεί περιορισμός και στις Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Η κυβέρνηση  δεδομένου ο,τι θέλει να αποφύγει ένα lockdown, φαίνεται να έχει βάλει σαν ημερομηνία ορόσημο την 13η Νοέμβρη, καθώς όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Indicator.gr, η ημερομηνία αυτή θα αποδειχτεί αν τα μέτρα απέδωσαν καρπούς.

Ωστόσο, οι εν λόγω κυβερνητικές πηγές άφησαν ανοιχτό το “παράθυρο”, τονίζοντας ότι αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα η πανδημία σπάσει το φράγμα το 2000 κρουσμάτων, ίσως τότε το lockdown να έρθει νωρίτερα για τη χώρα.

trmaktiko.gr