Παναγιωτόπουλος: Οι Τούρκοι ακόμα ψάχνουν να βρουν τα υποβρύχιά μας
3 years, 4 months ago
6

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που ενεδεχομένωνς παρπέμπει περισσότερο σε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι σε υπουργό Εθνικής Άμυνας, επέλεξε να απονείμει τα εύσημα στο Πολεμικό Ναυτικό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση τροπολογίας στη Βουλή για τα υποβρύχια ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη ένταση με τους γείτονες ισχυριζόμενος ότι οι Τούρκοι ουδέποτε μπόρεσαν να αντιληφθούν τη θέση των ελληνικών υποβρυχίων.

«Ακόμα ψάχνουν να βρουν  τα υποβρύχιά μας οι Τούρκοι» είπε με δηκτικό ύφος ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξυμνώντας τις ικανότητες τόσο των ανδρών και των γυναικών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και το υπερσύγχρονο σύστημα πρόωσης των υποβρυχίων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, να μη γίνεται αντιληπτό από ραντάρ και ελικόπτερα του εχθρού.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου για το έαν τελικά τα υποβρύχια γέρνουν και το πώς γίνεται να είναι εκείνα που τώρα δίνουν πλεονέκτημα στη χώρα, ο υπουργός χαρακτήρισε ανοησία τη συζήτηση.

Πρόσθεσε πως όποιο ελάττωμα υπήρξε διορθώθηκε ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση για το κόστος και τη διαδικασία αγοράς.