Παππάς: Το «εσείς φταίτε που κολλήσατε» είναι το νέο «μαζί τα φάγαμε»
3 years, 6 months ago
6

«Τα κρούσματα εκτοξεύονται μετά τις αλλοπρόσαλλες επιλογές στον τουρισμό και η κυβέρνηση το ρίχνει στην ατομική ευθύνη. Περιμέναμε καμπάνια για τους νέους και βλέπουμε καμπάνια εναντίον των νέων. Βλέπουμε τον υπουργό Υγείας να αποψιλώνεται από αρμοδιότητες και κανείς δεν εξηγεί τον λόγο» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς

Για «δομική αποτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόσο ως προς τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού όσο και ως προς τη στήριξη της οικονομίας, έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β΄ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη.

«Τα κρούσματα εκτοξεύονται μετά τις αλλοπρόσαλλες επιλογές στον τουρισμό και η κυβέρνηση το ρίχνει στην ατομική ευθύνη. Περιμέναμε καμπάνια για τους νέους και βλέπουμε καμπάνια εναντίον των νέων. Βλέπουμε τον υπουργό Υγείας να αποψιλώνεται από αρμοδιότητες και κανείς δεν εξηγεί τον λόγο», ανέφερε επίσης για να συμπληρώσει: «Οι επιστήμονες που βγήκαν μπροστά στην πανδημία οφείλουν να εξηγήσουν τι πήγε στραβά. Η ΝΔ μας πηγαίνει σε μια νέα εκδοχή του “μαζί τα φάγαμε”, στην ακραία λογική δηλαδή ότι “εσείς φταίτε που κολλήσατε”».

Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, η κοινωνία ζητά εξηγήσεις για όσα δεν έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν οι πολίτες έδωσαν στην κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστεί για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της. «Γιατί δεν στηρίχθηκε το ΕΣΥ και η ενίσχυσή του έμεινε στο επίπεδο της προπαγάνδας; Γιατί δεν έγιναν μαζικά τεστ στον πληθυσμό; Γιατί δεν υπήρξε στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, όπως εμείς είχαμε προτείνει; Για ποιο λόγο δεν έγινε απόλυτη και απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση αρνητικών αποτελεσμάτων στο τεστ του κορονοϊού για την είσοδο στη χώρα;», αναρωτήθηκε ακόμα, μιλώντας για «σοβαρές και απαράγραπτες ευθύνες» αλλά και για «διαχειριστική ανεπάρκεια με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, όπως το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, που τηρούν τα μέτρα προστασίας, στις 12 το βράδυ».

Αναφερόμενος δε στις επιλογές οικονομικής πολιτικής της ΝΔ, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα οδηγούν, σύμφωνα με στοιχεία και αναλύσεις, σε ύφεση πολύ υψηλότερη απ’ όσο αρχικά υπολογιζόταν και πως δεν αποτελεί λύση το να «σφιχταγκαλιάζονται λογικές και ιδεοληψίες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί καταστροφικές κατά το παρελθόν και επανέρχονται με το σχέδιο Πισσαρίδη, πίσω από το οποίο θέλει να κρυφτεί η κυβέρνηση για να εφαρμόσει πολιτικές που είχε κρύψει στο συρτάρι και οι οποίες προορίζονταν για εφαρμογή είτε η χώρα ήταν σε ανάπτυξη είτε σε ύφεση, είτε σε ανάκαμψη είτε σε επιβράδυνση».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «το σχέδιο Πισσαρίδη περιγράφει θεμελιώδεις επιλογές: την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, που θα αυξήσει την ανασφάλεια και τις ανισότητες, και την “εκκαθάριση” της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, αφού δικαιολογεί μάλιστα τις τράπεζες για τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, ο Νίκος Παππάς, αφού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει τη θέση του από την αρχή με τοποθετήσεις του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, και του αρμόδιου τομεάρχη, Γιώργου Κατρούγκαλου, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, φτάσαμε σε μια κατάσταση όπου δικαιώνεται, διά των αρνητικών εξελίξεων, η δική μας εξωτερική πολιτική, μια ενεργητική και πολυεπίπεδη διπλωματία που κατάφερε να περιορίσει την Τουρκία. Αυτή η πολιτική εγκαταλείφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και πλέον απαιτείται να επιστρέψουμε σε αυτή άμεσα».