Παππούς με μία βάρκα αναζητά συμπολίτες του στις στέγες της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας
8 months, 16 days ago
6

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η εικόνα ενός 80χρονου, στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας ο οποίος χωρίς να λογαριάσει τον κίνδυνο πήρε μία παλιά σιδερένια βάρκα ποταμών αναζητώντας συμπολίτες του στις σκεπές των σπιτιών της περιοχής.

Μάλιστα πολλοί χρήστες των social media των χαρακτήρισαν ως ήρωα με καρδιά λιονταρίου. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εικόνα αναρτήθηκε στην ομάδα του Facebook «Ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣ Εκτίμηση Κινδύνου Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών».

daniel_-_karditsa

Σοκαριστικές εικόνες στην Καρδίτσα: Ανέβηκαν στη στέγη για να σωθούν στη Μεταμόρφωση

Δραματική είναι η κατάσταση στον κάμπο της Καρδίτσας. Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου είναι κάτω από το νερό από τη έντονη βροχόπτωση, ενώ τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Εικόνες -σοκ: Στις στέγες των σπιτιών φτάνει το νερό στη Μεταμόρφωση


Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια. Με φουσκωτά μεταφέρουν μέσα στους πλημμυρισμένους δρόμους παιδιά  Αποκαρδιοτική είναι η κατάσταση στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Με φουσκωτά μεταφέρουν παιδιά στον Παλαμά 

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.
MOYZAKI_2
MOYZAKI
Σπίτι έχει καταρρεύσει στο Μουζάκι Καρδίτσας

 

karditsa1

Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.

Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη, αλλά άρχισε να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

«Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς», λέει ο δήμαρχος Παλαμά

«Είναι τραγική η κατάσταση. Σήμερα ο δήμος έβαλε τελεία, πέθανε. Είμαστε αβοήθητοι. Ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι, το νερό έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο. Θα έχουμε πνιγμούς, έχω κάνει εκκλήσεις παντού. Δεκάδες κάτοικοι με παίρνουν τηλέφωνο και ζητάνε βοήθεια. Σίγουρα δεν είναι καλά όλοι στην υγεία τους, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς», είπε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

Αρτοποιός: Είναι δύσκολη η προσέγγιση

«Ο Παλαμάς και η Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα έχουν πληγεί ιδιαιτέρως, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε από την πλευρά της Ιτέας. Πάμε με οχήματα να απομακρύνουμε τον κόσμο που βρίσκεται στα σπίτια καθώς η περιοχή έχει πλημυρίσει. Είναι δύσκολη η προσέγγιση, έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό.

Μήνυμα από το 112 

Νωρίτερα το πρωί μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».