Πάτρα: Άγρια επίθεση πίτμπουλ σε οικογένεια με μωράκι – Κατασπάραξε το σκυλάκι τους
19 days ago
6

Ένα εξαγριωμένο πίτμπουλ στην περιοχή Ψάχου της Πάτρας σκότωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ένα σκυλάκι, επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν άνδρα που έκανε βόλτα με τη σύζυγό του και απείλησε ένα βρέφος μόλις 15 μηνών, που ήταν στο καρότσι.

Ολα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Θέσπιδος, όπως γράφει το pelop.gr. Ο κ. Γιάννης Βασιλειάδης έκανε βόλτα στη γειτονιά του μαζί με τη σύζυγο και το μόλις 15 μηνών εγγονάκι τους, παιδί της 28χρονης κόρης τους, Ελευθερίας.

Μαζί τους είχαν και το σκυλάκι τους, βάρους 4 κιλών. Σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι τους και ενώ έκαναν αμέριμνοι τη βόλτα τους, είδαν ένα λευκό πίτμπουλ να βγαίνει από το σπίτι στο οποίο φιλοξενείται και να ορμά πάνω τους!

Ο κ. Βασιλειάδης, υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ, αγκάλιασε το μωρό για να το σώσει από τα δόντια του πίτμπουλ. Το άγριο σκυλί τον δάγκωνε και του προξένησε τραύματα στα χέρια και τα πόδια! Στο σημείο επικράτησε πανικός. Η μητέρα του βρέφους πετάχτηκε από το σπίτι και άρχισε να ουρλιάζει από τρόμο για το παιδί της.

Το σκυλί, σύμφωνα με όσα περιγράφει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Ελευθερία Βασιλειάδη, δεν περιορίστηκε στον πατέρα της. Επιτέθηκε στη μητέρα της και στη συνέχεια στο σκυλάκι της. Το άτυχο ζώο στην κυριολεξία κατασπαράχθηκε. Ο δρόμος γέμισε αίματα.

Το πίτμπουλ μπήκε τελικά μέσα στο σπίτι, ενώ η οικογένεια Βασιλειάδη έσπευσε να περιποιηθεί τα τραύματα του παππού, και ταυτόχρονα να μεταφέρουν σε κτηνίατρο το σκυλάκι τους. Δυστυχώς, όμως, το μικρό τετράποδο απεβίωσε, πριν καν προλάβει ο κτηνίατρος να επέμβει.

«Ηδη έχω κάνει μήνυση εναντίον αυτού του ανθρώπου, που έχει ένα τέτοιο σκυλί-δολοφόνο και το αφήνει και ελεύθερο στη γειτονιά» δήλωσε.

Η οικογένεια Βασιλειάδη είναι αποφασισμένη να κάνει και αγωγή. Η «Πελοππόνησος» απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του πίτμπουλ, που δήλωσε: «Δεν πειράζει κανέναν, μόνο αν τον πειράξεις»!