Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική – Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες και εγκλωβισμένοι – Δείτε βίντεο
11 months, 30 days ago
6

Έπεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας,  στη Διοδώρου, στην περιοχή Μποζαΐτικα. Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις σοβαρά τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται έργα εδώ και δύο χρόνια, στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης. Άλλες πηγές μιλούν για πρόβλημα στατικότητας που αντιμετώπιζε η γέφυρα.

Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στη γέφυρα με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο και το ΓΝ «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο Ρίο και ένα άτομο στο «Άγιος Ανδρέας», ενώ οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ έλαβε την πρώτη κλήση στις 12:46 μ.μ. και το πρώτο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο στις 12:50.

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Στο σημείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, ένας άνδρας Ρομά λιποθύμισε από τη ζέστη. οι πολλοί Ρομά που φωνάζουν δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν κάτω από τη γέφυρα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση.

«Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα επάνω μας»

Άτομο που βρίσκονταν την ώρα της κατάρρευσης στο σημείο μαζί με τον αδελφό του δηλώνει: «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα πάνω μας. Γλίτωσα από θαύμα». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του υπάρχουν εγκλωβισμένοι που έχουν πεθάνει.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έδωσε εντολή να μπει στην εφημερία, πλην του «Αγίου Ανδρέα« και το νοσοκομείο του Ρίου, για τη μεταφορά τραυματιών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιμετρική οδός Πατρών με ρεύμα προς Αθήνα ια κλείσει στο 206ο χιλιόμετρο λόγω της κατάρρευσης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Στον τόπο της τραγωδίας, έχουν μεταβεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

gefyra_patra1
gefyra_patra2

 

gefyra_patra3
gefyra_patra4

Πηγή φωτογραφιών dete.gr, pelop.gr