Πέφτει η θερμοκρασία από σήμερα – Δείτε που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα
3 years, 6 months ago
6

Σημαντική αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός το προσεχές διήμερο, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Αιγαίο αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί τη Δευτέρα 19/10 στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί μέχρι την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Αποτέλεσμα της παρουσίας αυτού του χαμηλού θα είναι η επικράτηση βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη νότια χώρα.

Οι εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο το διήμερο Τρίτη 20/10 και Τετάρτη 21/10 θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου οι βόρειοι άνεμοι κατά τη διάρκεια της Τρίτης 20/10 θα πνέουν με εντάσεις έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ:

Χάρτης για τον καιρό της Τρίτης
Πηγή: METEO.GR

Καιρός: Πού αναμένεται επιδείνωση την Τρίτη

Το meteo.gr επισημαίνει ότι από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 20/10 ο καιρός στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη αναμένεται να επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 22/10 δίνοντας πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Χάρτης για τον καιρό της Τρίτης
Πηγή: METEO.GR

Όσον αφορά στις βροχές στην Κρήτη, η ομάδα πρόγνωσης του ΕΑΑ/ meteo.gr θα μελετά με προσοχή τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και θα σας ενημερώσει πιο αναλυτικά σχετικά περιοχές θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.