Πελώνη για Κουφοντίνα : Ζητά προνομιακή μεταχείριση και εκβιάζει με την απεργία πείνας – Η Πολιτεία εφαρμόζει το νόμο
3 years, 1 month ago
6

Στο θέμα της απεργίας πείνας την οποία έχει ξεκινήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας ότι ότι καταδικασμένος για 11 δολοφονίες ζητά προνομιακή μεταχείριση.

Η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκβιάζει με την απεργία πείνας που επέλεξε ενώ πρόσθεσε ότι ποτέ δεν προσέφυγε στα δικαστήρια.

«Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα πράξει» σημείωσε για να εξαπολύσει στη συνέχεια πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα της του καταδικασμένου τρομοκράτη.

«Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά  την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του» τόνισε για να προσθέσει.

«Ο εξαναγκασμός της οργανωμένης πολιτείας δεν θα περάσει. Η Ελλάδα είναι μία αστική Δημοκρατία, δεν θα μία εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μία τρομοκρατημένη Πολιτεία».

Υπογράμμισε ακόμη πως «η Πολιτεία δεν συναλλάσσεται με καταδίκους. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει πάντα τη δυνατότητα να σταματήσει την απεργία πείνας και να ασκήσει τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του».