Πελώνη: Υπάρχει μια εικόνα σταθεροποίησης – Το τελευταίο 48ωρο υπάρχει και μείωση εισαγωγών
1 year, 6 months ago
6

“Προβληματισμός υπάρχει πάντα. Ήδη ξεδιπλώνεται εδώ και πολλές ημέρες το έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ, η μεγαλύτερη πίεση είναι στην Αττική, γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Προστίθενται συνέχεια κλίνες, προχωρά η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τα κρούσματα είναι υψηλά αλλά σταθερά τις τελευταίες ημέρες” δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και στον Realfm 97,8.

“Υπάρχει μια αλλαγή, υπάρχει μια εικόνα σταθεροποίησης σε εισαγωγές και εξιτήρια τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα το τελευταίο 48ωρο υπάρχει και μείωση εισαγωγών. Συγκεκριμένα από δύο εφημερίες, που γνωρίζω, χθεσινές, στο “Αττικόν” νοσοκομείο είχαμε 60 εισαγωγές, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν και πάνω από 100. Στον Ευαγγελισμό 44 ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν επίσης γύρω στις 100. Αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, την παρακολουθούμε και όλα αξιολογούνται” πρόσθεσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Ερωτηθείσα αν θα ενταχθούν κι άλλες ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία στο ΕΣΥ τις επόμενες ημέρες απάντησε ότι “Ό,τι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει. Όταν υπάρξει κάτι ανακοινώσιμο, συνέχεια διευρύνεται η συνεργασία, συνέχεια προστίθενται δυνατότητες”.

“Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, όπως κάθε εβδομάδα, και αξιολογεί τα επίκαιρα δεδομένα. Περιμένουμε από τους ειδικούς να μας πουν. Η κυβέρνηση πάντα αναζητά τρόπους για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, για μικρές ανάσες ελευθερίας χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση. Μένουμε σε αυτή τη στόχευση, θα περιμένουμε τι θα μας πει και η επιτροπή. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί όλοι, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί για να μπορέσουμε να έχουμε το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας. Σήμερα άνοιξε και η πλατφόρμα και έχουν φύγει χιλιάδες sms από το πρωί για την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών. Όσο προχωράμε με αυτό και όσο ανοίγει ο καιρός αυτές οι ανάσες μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες” υπογράμμισε.

enikos.gr