Πήγα φέτος διακοπές και το μετάνιωσα – Πανάκριβες τιμές παντού παρά την κρίση
3 years, 7 months ago
6

Αποφάσισα και εγώ φέτος να πάω μερικές μέρες κάπου να χαλαρώσω, να δω κάτι διαφορετικό, να βρώ όμορφα και γαλανά νερά και να περάσω όμορφα μακριά από το χάος και την πίεση που μου δημιουργεί η Αθήνα. Ξεκίνησα λοιπόν να ψάχνω για δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Φέτος δεν ήθελα να ταξιδέψω με καράβι ή αεροπλάνο και προτίμησα κάτι προσβάσιμο με αμάξι.

Κατέληξα λοιπόν να ψάχνω για ένα δωμάτιο για δύο στην περιοχή της Στούπας (μια ώρα από την Καλαμάτα) μιας και είχα ακούσει καλά λόγια από φίλους μου που είχαν επισκεφθεί το μέρος προηγούμενες χρονιές. Κάπου στις αρχές Ιουνίου αποφάσισα να δω τι παίζει στην αγορά. Δεν σας κρύβω οτι είχα την εντύπωση και με αυτά που άκουγα από τα μέσα οτι οι τιμές θα είναι στον πάτο, μιας και ο τουρισμός φέτος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Πίστευα δε οτι με τα ίδια λεφτά που χάλασα πέρυσι για τις διακοπές μου θα μπορούσα να βρώ κάτι ίσως καλύτερο σε ποιότητα, παροχές και υπηρεσίες φέτος.

Προς έκπληξη μου και έχοντας μια εικόνα τιμών από προηγούμενες χρονιές διαπίστωσα οτι οι τιμές όχι μόνο δεν είχαν πέσει αλλά ήταν και ελαφρά τσιμπιμένες προς τα πάνω. Προφανώς και λόγω της μειωμένης τουριστικής σεζόν φέτος , κάποιοι ίσως να θέλησαν να βγάλουν τα σπασμένα και ότι αρπάξουν.

Με βαριά καρδία , έκλεισα ένα airbnb στην περιοχή της Στούπας με 100 ευρώ την βραδιά. Το σπίτι από τις φωτό φαινόταν υπέροχο, με μεγάλη αυλή, πισίνα, και ένα όμορφο περιβάλλον κοντά στο κέντρο της πόλης. Η εικόνα δυστυχώς από κοντά δεν είχε και πολύ μεγάλη σχέση. Το μέρος ήταν αρκετά πιο βρώμικο και διαφορετικό από τις φωτό αλλα έως ένος βαθμού το περίμενα γιατί έτσι είναι σχεδόν όλα. Το διαδίκτυο έχει αρκετά καλά αλλά και κακά.

Τελος πάντως, πηγαίνω στο σπίτι που είχα κλείσει, η υποδοχή από τους ιδιοκτήτες ήταν ευγενική – Πέρα από εμένα δεν υπήρχε ψυχή στο χώρο. Τους ρωτάω πως είναι τα πράγματα φέτος, και μου απαντάνε οτι πέρα από μερικούς έλληνες δεν θα πατήσει ψυχή φέτος. Αλλες χρονιές είμασταν γεμάτοι από τον Μαρτιο μέχρι τον Οκτώβριο μου λένε. Τι να πω και εγώ, τους λέω υπομονή και του χρόνου τα πράγματα ίσως είναι καλύτερα.

Πρώτη μέρα, κοντά στα τέλη Ιουλίου αποφασίζω να πάω στην παραλία. Πηγαίνω λοιπόν στην παραλία της Καλογριάς που θεωρείτε η πιο ωραία παραλία της περιοχής, με ιδιωτικές ξαπλώστρες, καφέ και ταβέρνες.

Πάω να ρωτήσω στην πρώτη καφετέρια που είχαν επίσης ξαπλώστρες μου λέει το παιδί εκεί, η πρώτη σετ σειρά είναι στα 45 ευρώ, η μεσαία 30 και η τελευταία σειρά 25 ευρώ. Οτι πάρεις είναι επιπλέον. Παθαίνω ένα πρώτο εγκεφαλικό. Λέω απο μέσα μου μάλλον ήρθα στην Ψαρού στη Μύκονο και όχι στην Καλογριά. Πάω που λέτε λίγο πιο δίπλα που είχε άλλες ξαπλώστρες διαφορετικές ρωτάω τι τιμές έχουν για ένα σετ, μου λένε 20 ευρώ το σετ το ελάχιστο και αν πάρεις σνακ, ποτά, καφέδες μέχρι αυτό το ποσό δεν πληρώνεις τις ξαπλώστρες – ότι παραπανω από τα 20 ευρώ παρεις το πληρώνεις. Τι να κανω λέω ας κάτσω εδώ τουλαχιστος θα φάω και θα πιω κάτι και δεν μου χρεώσουν επιπλεον τις ξαπλώστρες. Ολα καλά μεχρι εδώ.

Εκει που έχω κάτσει πρώτη σειρά, έχω πάει από τις 8 το πρωί γιατί είχε τρομερή ζεστη, ερχεται μπροστά μου μια οικογένεια με την ομπρέλα τις καρεκλίτσες και ενα τόνο απο πράγματα και στήνεται μπροστά μου, εμποδίζοντας τόσο την θέα στη θάλλασα αλλά και τη πρόσβαση μου εως ένα βαθμό. Το μαγαζί επειδη τα ζει αυτά χρόνι είχε πινακίδα από τον Δήμο που έλεγε οτι απαγορεύεται να στήσεις ομπέλα μπροστα σε αυτό το σημείο. Φυσικά ο Ελληνάρας τα έγραψε ολα στα παλιά του τα παπούτσια και με μαγκία και στυλ τύπου η παραλία είναι δημόσια και κάνω οτι γουστάρω ήρθε και έστησε σχεδόν στα πόδια μου.

Εγινε εκει ο κακός χαμός, μεχρι και αστυνομία ήρθε αλλά δεν άλλαξε κατι. Ηρθαν αργότερα και άλλες οικογένιες που με το ίδιο στυλ και αγνοόντας τους πάντες έστησαν σχεδόν μέσα στο νερό για να είναι πρώτοι πρώτοι στη παραλία.

Δεν είχα διαθεση πρώτη μέρα να τσακωθώ και αποφάσισα να φύγω και να πάω να φάω σε μια ταβέρνα εκει κοντά. Μπαίνω μέσα σε ένα ωραίο περιβάλλον, με όμορφη διακόσμιση και κάθομαι να φάω κατι. Κάνοντας το κλασσικό λάθος να μην δω τιμές πρώτα, λέγοντας μέσα μου, τι στο καλό πόσο ακριβό να είναι; Ερχεται το μενού, βλέπω τιμές παθαίνω ένα μικρό σοκ. Λεω κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το μέρος. Η εγώ δεν έκανα σωστή ερευνα ή έπεσα με χρονοκάψουλα σε προ κρισης καταστάσεις. Ειμαι και ντροπαλός, τι να κανω έκατσα και έφαγα οτι μου γέμισε το μάτι. Αφού την έκανα τώρα την πατάτα θα την πληρώσω κίολας. Οι τιμές και εδώ Μυκόνου.

Για να μην σας τα πολυλογώ, μερικές μέρες διακοπών μου κόστισαν αρκετά περισσότερα από περυσι και η σχέση τιμής – υπηρεσίας δεν ανταποκρίνεται ούτε στο μέρος ούτε στην εποχή που ζούμε.

Ειλικρινά σας μιλάω, αν το ήξερα δεν θα πήγαινα πουθενά φέτος.

Καλό καλοκαίρι σε όλους

Πηγή: newsone.gr