Πολάκης: Κάναμε 25.000 πλειστηριασμούς αλλά όχι πρώτης κατοικίας
3 years, 4 months ago
6

«Εμείς σε 4,5 χρόνια κάναμε πλειστηριασμούς αλλά όχι πρώτης κατοικίας» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης με παρέμβασή του στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής απαντώντας στην κριτική της πλειοψηφίας για τους 25 χιλιάδες πλειστηριασμούς που έγιναν την περίοδο 2015 – 2019.

Πάντως και ο κ. Πολάκης αντί να υποστηρίξει την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει το κόμμα του βρέθηκε στην θέση να απαντά στην κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, προσπάθησε να δείξει ότι δεν υπάρχει εσωκομματική σύγκρουση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Με τον Ευκλείδη μας ενώνει η κοινή προσπάθεια για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση εσάς το μόνο που σας ενώνει είναι η μάσα των 37 δις ευρώ που σας αφήσαμε»

«Λέτε ότι δανείζεστε σήμερα με χαμηλό επιτόκιο. Δεν λέτε όμως ότι το πετυχαίνετε γιατί εμείς σας αφήσαμε μαξιλάρι. Τι νομίζετε ότι σας δανείζουν χαμηλά γιατί είστε ωραίοι;» είπε για να προσθέσει «Και μας κουνιέστε εδώ; Σε εμάς; Που σας αφήσαμε 37 δις ευρώ μαξιλάρι».

Στο ίδιο απολογητικό ύφος συνέχισε: «Τι είπε ο Τσακαλώτος και η Αχτσιόγλου για την προστασία πρώτης κατοικίας; Είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για ένα ολιστικό πλαίσιο πτώχευσης και δεσμεύτηκε να εντάξουμε σε ένα ενιαίο πλαίσιο όλη τη διάσπαρτη νομοθεσία για ρύθμιση οφειλών. Αυτό δεσμευτήκαμε εμείς να κάνουμε όχι να καταργήσουμε την προστασία πρώτης κατοικίας. Εσείς δεσμευτήκατε να το κάνετε . Στους 25 χιλ πλειστηριασμούς πόσα ήταν πρώτη κατοικία; Στους 15 χιλιάδες τωρινούς πόσοι είναι;».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να περάσετε την επικουρική ασφάλιση στους ιδιώτες – να πουλήσετε ότι ασημικά έχουν απομείνει στο Δημόσιο – να κάνετε τεράστια αναδιανομή από την συντριπτική πλειοψηφία πολιτών σε λίγους και να φάτε τα 37 δις ευρώ που σας αφήσαμε»

protothema.gr